Advies: MPT (jonger dan 18 jaar)

​Wat houdt een Modulair Pakket Thuis (MPT) in?

U ontvangt dezelfde langdurige zorg en begeleiding als in een zorginstelling maar dan thuis in uw eigen omgeving. U kunt kiezen uit meerdere zorgaanbieders die een contract hebben met het Zorgkantoor.

Met een Modulair Pakket Thuis (MPT) kiest u welke delen (modules) van het totale zorgpakket u wilt ontvangen. Dit doet u door met het Zorgkantoor te kijken naar de zorgaanbieders die een contract hebben.  U kunt ook bepaalde zorg buiten het pakket laten en deze zelf inkopen met een persoonsgebonden budget (pgb).

 

Wat regelt u zelf?

U bespreekt met de gecontracteerde zorgaanbieder(s) hoe de zorg precies geleverd moet worden. In een zorgplan legt u de afspraken vast die u maakt met uw zorgaanbieder(s).

 

Wat moet ik betalen?

U betaalt geen eigen bijdrage aan het CAK voor MPT omdat de ontvanger van de zorg jonger dan 18 jaar is.

 

Waar moet ik op letten?

 

  • Het MPT bevat geen maaltijden. Dat regelt u apart bij de gemeente. Ook zit in het Modulair Pakket Thuis geen ‘algemeen medische zorg’. Denk aan huisarts-zorg. De betaling van deze kosten gaat via de zorgverzekering. Of deze vergoed worden hangt af van het pakket dat u kiest.
  • Het MPT is alleen mogelijk als uw situatie thuis geschikt is om daar verantwoord en doelmatig zorg te krijgen. Verantwoord betekent bijvoorbeeld dat u veilig en gezond thuis kunt blijven wonen. Doelmatig wil zeggen dat de zorg thuis niet duurder is dan in een zorginstelling. Het Zorgkantoor bespreekt dit met u als u een MPT wilt.

 

Maak de keuzehulp opnieuw

Heeft u een andere vraag?

Of wilt u contact met ons? We helpen u graag verder.

Telefoneren

Bel ons

Maandag t/m vrijdag
8.00 - 18.00 uur

038 456 78 88
Chatten

Chat met ons

E-mailen

Mail ons

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Stuur een e-mail
Adresgegevens

Postadres

Zilveren Kruis Zorgkantoor
Postbus 353
8000 AJ Zwolle