Zorgovereenkomst en zorgbeschrijving

Wij willen weten of u uw persoonsgebonden budget (pgb) aan zorg besteedt. Daarom hebben wij de zorgovereenkomst en zorgbeschrijving van u nodig.

Zorgovereenkomst

Een zorgovereenkomst is een contract tussen u en uw zorgaanbieder. Daarin staan afspraken over de zorg, de werktijden en de vergoeding of het loon. U downloadt een lege zorgovereenkomst en stuurt uw ingevulde zorgovereenkomst naar het Zorgkantoor.

Zorgbeschrijving

U maakt met elke zorgaanbieder ook een zorgbeschrijving. U vult het zorgbeschrijvingsformulier in. Hierin beschrijft u waarom u zorg nodig heeft. Daarnaast beschrijft u wat de zorgaanbieder doet. En wanneer u de zorg nodig heeft. Heeft u nog de zorgbeschrijving waarbij u alleen de functies aankruist? Deze nemen wij niet meer in behandeling. Gebruikt u de versie die u op onze website kunt downloaden:

Download een zorgbeschrijvingsformulier (pdf)

Zorgbeschrijving en zorgovereenkomst invullen en opsturen

Waar moet u op letten bij het invullen van uw zorgbeschrijving en zorgovereenkomst:

  • Kies de juiste zorgovereenkomst.
  • Vul de NAW-gegevens van u en de zorgaanbieder volledig in. Heeft u een vertegenwoordiger? Vul dan deze gegevens ook in.
  • Vul het IBAN-nummer van uw zorgaanbieder in.
  • Vul altijd een ingangsdatum en eventuele einddatum in.
  • Het loon of de vergoeding dat u afspreekt is altijd bruto. Dat wil zeggen: hierover moeten nog belasting en premies betaald worden.
  • Heeft u een vaste maandvergoeding afgesproken? Zorg dan dat er ook aangegeven is op welke dagen en hoeveel uren uw zorgaanbieder bij u werkt. Woont u in een wooninitiatief? Dan vragen wij u een maandloonspecificatie op te stellen. Lees meer over de maandloonspecificatie.
  • Beschrijf duidelijk welke werkzaamheden uw zorgaanbieder gaat doen en zorg dat deze werkzaamheden kloppen met uw indicatie.
  • De zorgovereenkomst moet door u én uw zorgaanbieders worden ondertekend. De zorgbeschrijving kan alleen fysiek worden ondertekend.

Bekijk de checklist voor het invullen van uw zorgovereenkomst (pdf)

Er zijn 4 verschillende zorgovereenkomsten: kies uw juiste

Per soort zorgaanbieder bestaat er een zorgovereenkomst. Er zijn 4 overeenkomsten:

Weet u niet welke zorgovereenkomst u moet kiezen? Kijkt u dan op de website van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) voor hulp bij uw keuze.

Opsturen binnen 4 weken

Per zorgaanbieder stuurt u een zorgovereenkomst en een zorgbeschrijving op naar het Zorgkantoor. Wij controleren ze. En beoordelen of u de genoemde zorg vanuit uw pgb mag betalen. De SVB bekijkt de overeenkomst op arbeidsrechtelijk gebied.

U kunt de formulieren via ons contactformulier sturen. Kies als onderwerp 'Zorgbeschrijving en/of zorgovereenkomst'.

Liever per post de formulieren opsturen? Dat kan ook. Stuur de ingevulde zorgbeschrijving(en) en zorgovereenkomst(en) binnen 4 weken na ontvangst naar:

Zilveren Kruis Zorgkantoor
Afdeling PGB Zorgbeoordeling
Postbus 353
8000 AJ Zwolle

Na goedkeuring kunt u declaraties indienen

Momenteel hebben wij een langere doorlooptijd met de verwerking van de documenten vanwege een hogere werkvoorraad. Hierdoor kunnen we helaas niet binnen de door ons gestelde termijn van 4 weken een reactie geven. Zodra uw zorgovereenkomst en/of zorgbeschrijving verwerkt is, krijgt u schriftelijk bericht van ons. Het kan zijn dat de zorgovereenkomst of de zorgbeschrijving nog niet goed is. Dan helpen we u om het in orde te krijgen.

Wij vertellen u per zorgaanbieder of uw zorgbeschrijving is goedgekeurd. Na onze goedkeuring kunt u uw declaratie(s) sturen naar de SVB. De SVB beheert uw geld en doet betalingen.

De SVB krijgt van ons een kopie van de zorgovereenkomst(en). Zodra de zorgovereenkomst is goedgekeurd krijgt de SVB krijgt van ons een seintje. De SVB betaalt daarna uw zorgaanbieder(s). Hou er rekening mee dat hier wel 3 maanden overheen kan gaan.

Heeft u een andere vraag?

Bel ons

038 456 78 88

Persoonlijk contact met een medewerker.
Voor al uw vragen.

Maandag tot en met vrijdag open van 8.30 tot 17.30 uur.

Document opsturen

Stuur eenvoudig digitaal uw document aan ons op. Bijvoorbeeld uw zorgovereenkomst en zorgbeschrijving.

Naar document opsturen