Zorgkantoormaatregelen coronavirus

Zoals u ongetwijfeld heeft gemerkt zijn de gevolgen van het COVID-19 (coronavirus) steeds breder merkbaar en voelbaar in onze samenleving. Ook voor het zorgkantoor en haar klanten zijn de gevolgen merkbaar. Het zorgkantoor van Zilveren Kruis volgt de richtlijnen van het RIVM. Dit heeft misschien gevolgen voor u als klant.

Wat betekent dit voor ons contact met u?

Fysieke afspraken en bijeenkomsten gaan niet door. Dit doen we om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Als u al een afspraak met ons heeft gemaakt voor een fysiek bezoek, dan nemen we hierover zo snel mogelijk telefonisch contact met u op. U hoeft hiervoor zelf niks te doen.

Wij komen ook niet bij u langs voor het bewuste keuzegesprek. Dit gesprek voeren we met u via beeldbellen. Is beeldbellen niet mogelijk? Dan kan het bewuste keuzegesprek ook via de telefoon. Bij het maken van de afspraak voor het bewuste keuzegesprek krijgt u alle informatie.

Deze maatregelen zorgen ervoor dat wij niet altijd de kwaliteit kunnen leveren die u van ons verwacht. Dat vinden we heel vervelend. Maar wij blijven voor u klaarstaan, zoals we dat altijd doen. U kunt bij ons terecht met al uw vragen. En we hopen op uw begrip en medewerking tijdens deze bijzondere situatie.

Corona.steffie.nl: het coronavirus eenvoudig uitgelegd

Op corona.steffie.nl legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Samen met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en andere partijen zoeken we naar een oplossing voor PGB-budgethouders

We realiseren ons dat u tijdens deze Corona omstandigheden uw pgb zorg anders moet regelen dan u gewend bent. We werken daarom samen met VWS, Per Saldo, BVKZ en de SVB aan oplossingen om u hierin te helpen. Zodra er meer duidelijkheid is, informeren we u via de gebruikelijke kanalen.

Veelgestelde vragen

De situatie rond het coronavirus roept veel vragen op. We geven u graag antwoord op de meest gestelde vragen. Deze vindt u op de pagina vragen en antwoorden. Deze vragen werken we regelmatig bij als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Wij staan voor u klaar

Wij beseffen dat de maatregelen impact kunnen hebben op het kwaliteitsniveau van onze dienstverlening, maar we blijven nog steeds voor u klaarstaan zoals we dat altijd doen. Uiteraard hopen we op uw begrip en medewerking gezien de uitzonderlijke omstandigheden. U kunt altijd contact met ons opnemen.