Zo doet u een aanvraag extra budget voor vervangende zorg

Lees op deze pagina hoe u extra budget voor vervangende zorg aanvraagt. En hoe u deze zorg kunt declareren.

Vul het aanvraagformulier in

Vul het aanvraagformulier toeslag extra zorg corona (pdf) in en stuur deze op via dit webformulier.
Of per post naar:

Zilveren Kruis Zorgkantoor
Postbus 353
8000 AJ Zwolle

U ontvangt een mail of brief waarin u geïnformeerd wordt over de toekenning van de toeslag extra zorg corona.

Voor deze zorg kunt u extra budget aanvragen

Zorg die extra nodig is omdat uw zorgaanbieder geen zorg kan leveren door de maatregelen rondom het coronavirus. Bijvoorbeeld omdat uw dagbesteding gesloten is of uw begeleider niet langs kan komen.

Belangrijk is dat u in deze situatie eerst bekijkt wat er mogelijk is binnen uw eigen netwerk. Mogelijk kan een deel van de zorg worden opgevangen door mantelzorgers of bestaande zorgverleners die hun diensten in een andere vorm aanbieden. Bijvoorbeeld digitaal, of individueel in plaats van met een groep. Voor zorg die niet binnen uw netwerk opgevangen kan worden, kunt u een vervangende of extra zorgverlener inzetten.

Levert uw aanbieder van dagbesteding op een andere manier zorg, dan is dit geen extra zorg. Uw zorgaanbieder krijgt de uren voor dagbesteding doorbetaald.

U wilt een bestaande zorgverlener extra uren laten werken

Controleer dan of de huidige zorgovereenkomst al voldoet.

Let op! Informele zorg door een familielid mag maximaal 40 uur per week betaald zorg leveren. Zorgverleners met een arbeidsovereenkomst en zzp’ers mogen meer dan 40 uur werken, maar niet meer dan is toegestaan in de Arbeidstijdenwet.

U heeft een nieuwe zorgverlener

Voor nieuwe zorgverleners stelt u een nieuwe zorgovereenkomst op, u vindt de modelovereenkomsten hier. De nieuwe zorgovereenkomst stuurt u naar het zorgkantoor. Stuur deze op dit via dit webformulier. Of per post.

Zo declareert u de extra geleverde zorg

De extra geleverde zorg declareert u via de SVB. Gaat het om zorgverleners die u nu al zorg leveren? Dan kunt u extra uren declareren. Bekijk hoe dit in zijn werk gaat op de website van de SVB.