Regio Amsterdam

Deze regio bestaat uit de gemeenten Amsterdam en Diemen.

Wat kenmerkt deze regio?

In vergelijking met de rest van Nederland, zijn Amsterdammers gezond en hebben zij minder vaak last van een chronische aandoening. De bevolking is wel sterk vergrijsd. Er zijn personeelstekorten in de ouderenzorg, de huisartsenzorg heeft vernieuwing nodig en de druk op het ziekenhuis is groot. Om de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden, werken zorgpartijen al langere tijd goed samen.

Regiobeeld

Uiterlijk eind juni levert elke regio een herijkt IZA regiobeeld op. Op basis van deze regiobeelden stellen de regio's de regioplannen op. Deze volgen uiterlijk eind 2023.

Bekijk het regiobeeld Amsterdam Zvw (pdf)

Bekijk ook de regiobeelden van het Zorgkantoor.

Of download het basisbeeld van de regio Amsterdam (pdf)

Onze partners in de regio

Thrive Amsterdam Mentaal Gezond

Thrive Amsterdam Mentaal Gezond is een sociale beweging door en voor alle Amsterdammers. Doel is mentale gezondheid en veerkracht te bevorderen. Zilveren Kruis trekt in dit programma op met diverse zorgpartijen en de gemeente Amsterdam.

Beter Samen in Noord

Met Beter Samen in Noord ontwikkelen we innovatieve oplossingen in zorg en welzijn voor bewoners van Amsterdam-Noord. We trekken hierin op met de gemeente Amsterdam en twaalf zorg- en welzijnsaanbieders in Amsterdam-Noord.

Health Innovation School Amsterdam

Professionals aan de slag in Health Innovation School Amsterdam. Alleen samen met zorg- en welzijnsprofessionals realiseren we de doelstellingen in Amsterdam. Zij kennen de uitdagingen op de werkvloer als geen ander. Bij de Health Innovation School gaan professionals aan de slag met de uitdagende vraagstukken van de verschillende coalities binnen Amsterdam Vitaal & Gezond. En leren ze om tot innovatieve oplossingen te komen.

Amsterdam Vitaal & Gezond

Alle Amsterdammers gelijke kansen op goede gezondheid en 10 gezonde levensjaren extra. Samen met de gemeente Amsterdam, Cliëntenbelang Amsterdam, SIGRA en de ELaa werken we met Amsterdam Vitaal & Gezond aan thema’s die kansen bieden voor gezondheidswinst en kwaliteit van leven.

Zorgverzekering voor minima

Door collectieve afspraken met de gemeente Amsterdam bieden we tegen een goede prijskwaliteitverhouding een zorgverzekering met ruime vergoedingen voor minima. Samen werken we aan betere zorg en ondersteuning voor deze verzekerden zoals een gezamenlijke schuldenaanpak, valpreventie, stoppen met roken en afvallen met afspraken.

Meer weten over samenwerking in deze regio?

Of wilt u hieraan bijdragen? Stuur gerust een mail naar 'beoordelentransformatieplannen@zilverenkruis.nl'.