Afhandeling opstartkosten GLI 2019

Zilveren Kruis neemt opstartkosten 2019 voor eigen rekening

Zoals eerder gecommuniceerd hanteerde Zilveren Kruis in 2019 voor GLI een tariefbeleid waarin wij, naast het huidige tarief, ook opstartkosten vergoedden. Dit bleek volgens NZa onrechtmatig. Vanuit de beleidsregel mogen alleen de gedefinieerde prestaties vergoed worden. Daarom heeft Zilveren Kruis, in samenspraak met de Nza, besloten om de opstartkosten voor 2019 met de prestatiecode 8050 te beëindigen.

 

Wat betekent dit voor u?

Voor 2019 hebben wij de prestatiecode 8050 beƫindigd in ons declaratiesysteem. Dit heeft geen invloed op reeds betaalde declaraties.

Heeft u nog openstaande declaraties over 2019?

Uiteraard krijgt u deze kosten nog van ons vergoed. Wanneer u nog niet gedeclareerd hebt voor een verzekerde over 2019, stuurt u dan een mailbericht met uw AGB-code en informatie naar mailadres: relatiebeheerleiden@zilverenkruis.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op over de vergoeding.

Voor 2020 hebben wij het tarief opgenomen in de contracttarieven

De GLI tarieven voor intake, behandelfase en onderhoudsfase zijn verhoogd met het percentage van de opstartkosten tot het Nza max. tarief. De totale vergoeding blijft daarmee hetzelfde als 2019.

Excuus voor dit ongemak.