Aankondiging selectief inkooptraject laboratoriumdiagnostiek

Op 1 april 2020 hebben wij ons inkoopbeleid voor eerstelijnsdiagnostiek 2021 bekend gemaakt. U leest in dit inkoopbeleid dat Zilveren Kruis mogelijkheden ziet voor een doelmatigere organisatie van eerstelijnsdiagnostiek. Voor het contractjaar 2022 en 2023 start Zilveren Kruis daarom in 11 regio’s waar zij de grootste zorgverzekeraar is een selectief inkooptraject. Met dit traject selecteren wij per regio één aanbieder om laboratoriumdiagnostiek te verzorgen in de regio. Wij geven graag alle aanbieders van diagnostiek de gelegenheid om deel te nemen aan dit traject.

U kunt zich via ons contactformulier aanmelden voor het selectieve inkooptraject

Wilt u deelnemen en heeft u (nog) geen uitnodiging ontvangen voor het traject, dan kunt u dit aangeven via ons contactformulier. Dan sturen wij zo snel mogelijk een uitnodiging voor het online platform Negometrix. Op maandag 25 januari 2021 start de procedure in Negometrix. Dit is de plek waar verdere communicatie over de inkoopprocedure en de procedure plaatsvindt.

Voor de overige regio’s waar Zilveren Kruis niet de grootste zorgverzekeraar is, en overige specialismen wordt het inkoopbeleid zoals gebruikelijk uiterlijk 1 april gepubliceerd.