Kwaliteit

Verbeteren kwaliteit van zorg en inzicht voor klanten blijven speerpunten.

Basiskwaliteit op orde

Voor onze klanten borgen wij de basiskwaliteit in de contracten met zorgaanbieders. Zo hoort de geleverde zorg te voldoen aan de minimumnormen van de wetenschappelijke verenigingen, van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en aan onze kwaliteitsvoorwaarden. Toepassingen zijn medisch verantwoord en getoetst aan de stand van de wetenschap en praktijk. Patiƫntveiligheid is hierin leidend.

Van inkopen prestaties naar inkopen resultaten

We experimenteren met contracten die zijn gebaseerd op integrale zorgkosten en uitkomsten van zorg. In de overtuiging dat dat leidt tot lagere integrale kosten. Ook als er investeringen voor worden gedaan. Afhankelijk van de uitkomsten van zorg, maken wij met meer zorgaanbieders afspraken over de verdeling van deze lagere kosten (shared savings). Zo sloten wij contracten rondom longzorg, cardiologische zorg en diabeteszorg. Wij breiden dit soort contractvormen het liefst uit.

Keuze-informatie zet klant aan het roer

Kwaliteitsinformatie door zorgaanbieders delen wij met onze klanten. Onder andere door zorgrapporten op onze website. Deze geven informatie over ruim 20 aandoeningen. Zo kunnen klanten zelf de beste zorgaanbieders kiezen. Op onze zorgzoeker vinden zij alle gecontracteerde zorgaanbieders.

Terug naar overzicht en inkooponderwerpen