Ouderen langer thuis

Eigen regie op zorg door raad en daad

In onze visie op ouderenzorg is eigen regie op je zorg en gezondheid een fundamenteel uitgangspunt. Wij helpen met raad en daad zodat ouderen beter de weg vinden, meer eigen regie op hun gezondheid en zorgproces hebben en met meer vertrouwen in de zorg staan: thuis, in een zorginstelling en ook in het verpleeghuis.

Lees het inkoopbeleid 2018 - Ouderen langer thuis

Bekijk het zorginkoopbeleid voor 2018

Veelgestelde vragen

  1. ELV laag complex (voor een enkelvoudige aandoening). De huisarts heeft de verantwoordelijkheid voor de medische zorgverlening.
  2. ELV hoog complex (voor meerdere en elkaar beïnvloedende aandoeningen of beperkingen) ADL worden van de patiënt overgenomen en er wordt toezicht en sturing geboden De specialist ouderengeneeskunde heeft de medische verantwoordelijkheid bij hoog complexe zorg. Deze verantwoordelijkheid kan ook worden overgedragen aan een arts verstandelijk gehandicapten (AVG).
  3. ELV voor palliatief terminale zorg (PTZ) (waarbij de levensverwachting van de patiënt volgens de behandelend arts gemiddeld drie maanden of korter zal zijn). ADL worden van de patiënt veelal overgenomen, aansluitend bij het verloop van deze terminale levensfase.

 

Lees hoe u ELV declareert bij Zilveren Kruis

Om uw nota direct op de juiste manier te kunnen verwerken en te kunnen betalen aan onze verzekerde moet de restitutienota aan een aantal eisen voldoen.
 
Vektis heeft een voorbeeld lay-out van een restitutienota opgesteld. Wilt u er daarnaast voor zorgen dat de naam én AGB-code van de verwijzende huisarts duidelijk zichtbaar op de nota staan.
 

Actueel

De vergoeding in 2017 komt uit 'Eerstelijns verblijf (ELV)' of uit 'Hulp aan huis bij uitval van ADL'. Er is geen betaalovereenkomst meer mogelijk.  Lees meer
Zilveren Kruis heeft een nieuwe samenwerkingsafspraak voor de zorg aan kwetsbare ouderen geformuleerd in het inkoopbeleid ELV voor 2017. Lees meer
Bekijk alle veelgestelde vragen​                                                             Bekijk al het nieuws

Lees meer over samenwerking in de wijk
Over langer thuis wonen en passende zorg