Chance@Home

Thuis herstellen na hartinfarct of bij hartfalen

Steeds meer groepen patiënten kunnen thuis ziekenhuiszorg ontvangen door Chance@Home. Speciale verpleegkundigen bezoeken de patiënt hierbij dagelijks en sturen de behandeling bij, eventueel in overleg met de specialist. De behandeling kan enkele dagen tot weken duren en is beschikbaar voor hartpatiënten, bij een longembolie en bij een klaplong.

Mijn instelling wil hiermee starten 

 

‘Chance@Home heeft voor mij een grote betekenis gehad, want toen kon ik weer gezellig thuis komen. Het voornaamste was dat ik weer in mijn eigen vertrouwde omgeving bij mijn eigen mensen kwam.’ Patiënt

 

‘In een virtueel centrum is de patiënt beter af’

‘Er treden thuis opvallend weinig infecties op, er zijn nauwelijks gevallen van delirium voorgekomen en patiënten zijn meetbaar tevredener over hun thuisbehandeling’

Bron: Medisch Contact

 

Dit initiatief is een zorgmodule in ontwikkeling. Samen met zorgaanbieders verkent Zilveren Kruis hoe het een zorgmodule kan worden. Wilt u eens informeren hoe het werkt bij andere ziekenhuizen? het volgende ziekenhuis maakt al gebruik van dit initiatief:

  • Isala, Zwolle (beschikbaar voor patiënten binnen een straal van dertig kilometer van het ziekenhuis). Lees meer over Chance@Home op de website van Isala.
 
  • Chance@Home kon in 2015 succesvol worden toegepast voor meer dan 80% van de aangedragen patiënten
  • Eind 2017 in totaal al 5000 thuisopnames
  • 90% van de patiënten geeft de behandeling een 9 of hoger (10% een 7 of een 8)