Hoe help ik mijn medewerkers vitaler te worden?

Zeg niet tegen medewerkers dat ze vitaal moeten zijn. Betuttelen van medewerkers werkt niet. Leg medewerkers niets op, maar maak hen bewust van de voordelen voor hun dagelijks werk. Intrinsieke motivatie is belangrijk.

Onderzoek bij uw medewerkers waar ze behoefte aan hebben. Zorg dat ze hun sterke kanten kennen, zet daar positief op in en ontwikkel die verder. Maak vitaliteit leuk en geen verplichting. Met (online) trainingen, cursussen en coaching uit Present! Light versterkt u uw medewerkers. Present! Light heeft 15 gezondheidsoplossingen zoals online mindfulness, workshop werk & gezin en HeyCoach.

Bekijk de oplossingen van Present Light!

Werk samen met uw medewerkers

Met Present! biedt u uw medewerkers nog meer gezondheidsoplossingen aan. Veel organisaties gingen u voor. Hun ervaring is dat de programma’s samen met uw medewerkers tot stand gebracht moeten worden. Als medewerkers niet vrijwillig deelnemen, werken de programma’s uiteindelijk averechts. Door zoveel mogelijk medewerkers te betrekken, ontwikkelt u een programma waar daadwerkelijk behoefte aan is.

Kies voor de persoonlijke benadering van coaching door collega’s, zij snappen de praktijk en spreken dezelfde taal. Het gaat erom dat de medewerker zelf ervaart dat hij of zij er beter van wordt en lekkerder in zijn of haar vel komt te zitten. Het allerbelangrijkste is fun. Het programma moet leuk zijn. Dat is belangrijk om mensen mee te krijgen. Te vaak wordt dit vergeten door organisaties. Als medewerkers met een goed idee komen en u bent ook enthousiast, doe het dan. Goede programma’s hoeven ook niet duur en ingewikkeld te zijn. Kies een aanpak gericht op zowel de medewerker als de leidinggevende van het team. Zo heeft verandering de meeste kans van slagen.

Laat u inspireren

Lees de verhalen van koplopers

Koplopers in eigen regie

Gelukkige en gezonde mensen op de werkvloer. Hoe krijg je dat voor elkaar?

Lees meer over fysiek fit op het werk

Fysiek fitte medewerkers

Zijn uw medewerkers qua fysieke gesteldheid in balans?