De KOBA-DI tool

De Kosten Baten-tool Duurzame Inzetbaarheid (KOBA-DI) is een nieuwe tool waarmee u direct inzicht krijgt in het rendement op uw investeringen in duurzame inzetbaarheid. De tool is ontwikkeld door TNO in samenwerking met de partners verbonden aan het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI). Zilveren Kruis heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling hiervan. Exclusief voor klanten van Zilveren Kruis is de opname van sectorspecifieke informatie.

  • Inzicht in duurzame inzetbaarheid van uw bedrijf
  • Gebruiksvriendelijke tool
  • De enige wetenschappelijk onderbouwde tool in Nederland, ontwikkeld door TNO

Aanvragen

Heeft u vragen?

Neem contact op met de Werkgeversdesk.

Wat is de KOBA-DI tool?

De KOBA-DI tool is een geavanceerde en zeer gebruiksvriendelijke tool en geeft inzicht in de mogelijke return on investment bij een gericht duurzaam inzetbaarheidsbeleid. Het gesprek met de KOBA-DI tool is vooral een goed gesprek over de huidige situatie en verspilling, doelen over duurzame inzetbaarheid en wat investeren hierin kan opleveren.

 

De filosofie van KOBA-DI

Het uitgangspunt in de gesprekken die met de KOBA-DI tool worden ondersteund is, dat in elke organisatie veel medewerkers rondlopen met een goede gezondheid, een stevige motivatie, veel actuele kennis en vaardigheden en een goede werk-privé balans. Die medewerkers worden in staat geacht optimale arbeidsprestaties te leveren, nu en in de toekomst. Zij zijn ‘duurzaam inzetbaar’ en op dit moment zeer waarschijnlijk ook optimaal ‘productief’.

Meestal zijn er in een organisatie ook medewerkers met een minder goede gezondheid, een minder stevige motivatie, mogelijk verouderde kennis en vaardigheden of een verstoorde werk-privébalans. Deze medewerkers zijn minder inzetbaar en dat wordt wellicht de komende jaren erger. Zij zijn niet duurzaam inzetbaar en ‘kwetsbaar’ en dat heeft nadelige gevolgen voor hun productiviteit op dit moment, maar ook op langere termijn. Bij een verminderde productiviteit krijgt u minder ‘waar’ voor uw geld (de loonkosten). Er is dan sprake van ‘verspilling’.


Doel gezondheidsoplossing

  • Reductie van verspilling realiseren
  • Gericht duurzaam inzetbaarheidsbeleid
  • Geeft goede indruk van return on investment die mogelijk is door het investeren in een duurzaam inzetbaarheidsbeleid

Zorgaanbieder: Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid

Kosten Korting Uw eigen bijdrage
(excl. btw)
€ 750,- 30% € 525,-

Wat u verder moet weten

De tool geeft direct inzicht in wat duurzame inzetbaarheid uw bedrijf oplevert. En de adviseur Gezond Ondernemen geeft u een advies naar aanleiding van deze uitkomsten.

De inhoud van deze pagina bevat indicatieve informatie over de inhoud, prijzen en vergoedingen van deze Present! dienst. Uit de informatie op deze pagina kunt u geen rechten ontlenen.

Interessante gezondheidsoplossingen

Present! Samen
Bootcamptraining

Bootcamptraining

De fysieke en mentale kracht van medewerkers vergroten? Met de Bootcamp Pilot werk je in de buitenlucht aan conditie en spieropbouw.
Present! Samen
Werkvermogensonderzoek

Werkvermogensonderzoek

Het Werkvermogensonderzoek geeft inzicht in productiviteit, gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers. In één oogopslag wordt duidelijk hoe groot de kans is op extra kosten.
Present! Samen
Basis Health Check

Basis Health Check

Het begint bij de basis: weten hoe fit en vitaal een medewerker is. Dat voorkomt ziekte en uitval.
Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea