Werken aan Veerkracht "Ontstressen met een App!"

Ongeveer 1 op de 3 werknemers heeft last van werkdruk. Dat is niet alleen vervelend, maar op den duur ook slecht voor je gezondheid. Werkstress, burn-out en hart- en vaatziekten zijn voorbeelden van klachten die samenhangen met werkdruk. Het programma is bedoeld voor medewerkers die veel aan hun hoofd hebben, grote druk van buiten ervaren, niet goed kunnen slapen en zich vaak gespannen, gejaagd en geïrriteerd en vermoeid voelen.

  • Individueel coachingstraject
  • Stressmanagement
  • Vergroten van veerkracht
  • Grip op stress

Aanvragen

Heeft u vragen?

Neem contact op met de Werkgeversdesk.

Ontstressen met een App!

De Inner Balance Trainer is een app met een bluetooth sensor voor op de smartphone of tablet. De medewerker ontvangt deze aan het begin van het traject. Met de Inner Balance Trainer kan de medewerker zien wat de invloed van stress is op zijn hartritme. Daarnaast leert de medewerker ook technieken waarmee hij die invloed kan laten afnemen. De HeartMath-coach kan via de HeartCloud op afstand meekijken wanneer de werknemer daar toestemming voor geeft. De Inner Balance Trainer blijft, ook na het traject, in het bezit van de werknemer zodat hij kan blijven oefenen met de app.

De opbouw van het programma

Het programma bestaat uit 7 sessies van een uur, verspreid over 2 tot 3 maanden, met een HeartMath-coach. Bij de start van de training vult de medewerker een online vragenlijst in. De ingevulde vragenlijst geeft een beeld van de dagelijkse stemming, houding en stress gerelateerde klachten van de medewerker. Aan het begin van het traject ontvangt de deelnemer een gestructureerd en overzichtelijk werkboek en de app plus sensor voor op de smartphone. In de laatste sessie maakt de medewerker een persoonlijk actieplan zodat hij dit in de praktijk kan toepassen. Na de laatste sessie vult de medewerker opnieuw de online vragenlijst in zodat inzichtelijk wordt wat het programma heeft opgeleverd.


Doel gezondheidsoplossing

  • Bewustwording en inzicht in de effecten van stress
  • Meer grip op emotionele reacties
  • Meer energie en vitaliteit
  • Een betere balans tussen werk en privé

Zorgaanbieder: Heartmath Benelux

Kosten per traject Vergoeding Uw eigen bijdrage
(excl. btw)
€ 1.114,15 50% € 557,08

Aanvullende voorwaarden

  • Wij vergoeden maximaal 1 traject per medewerker per kalenderjaar voor alle vormen van coaching samen.
  • Er is geen onderscheid tussen het stressreductieprogramma Werken aan Veerkracht (individueel en groep), Jong geleerd en oud gedaan, Bedrijfsmaatschappelijk werk (coaching) en het coachingstraject dat onder mentale gezondheidsoplossingen of onder fysieke gezondheidsoplossingen valt.


Wilt u zelf een zorgaanbieder kiezen?

Wat u verder moet weten

De inhoud van deze pagina bevat indicatieve informatie over de inhoud, prijzen en vergoedingen van deze Present! dienst. Uit de informatie op deze pagina kunt u geen rechten ontlenen. In de polisvoorwaarden van Present! vindt u de gedetailleerde omschrijving van de voorwaarden en vergoedingen die voor u gelden.

Interessante gezondheidsoplossingen

Present! Persoonlijk
Arbeidsgeneeskundig diagnoseconsult

Arbeidsgeneeskundig diagnoseconsult

Een Arbeidsgeneeskundige diagnose consult bepaalt welke gezondheidsdienst het beste past bij een individuele medewerker.
Present! Persoonlijk
sWitch-Traject

sWitch-Traject

Re-integratieprogramma sWitch-traject is geschikt voor medewerkers die langer dan 4 maar korter dan 13 weken ziek zijn. Gericht op preventie en revalidatie.
Present! Persoonlijk
Bescherming voor ogen en oren

Bescherming voor ogen en oren

Metaalsplinters bij het lassen, oorsuizen door snerpende boormachines, of uren turen naar een beeldscherm. Gevaarlijk voor oren en ogen. Bescherming is dan ook geen luxe, maar een must.
Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea