Actief werken aan herstel

Als een medewerker door gezondheidsproblemen thuisblijft, ontstaat een vervelende situatie. Allereerst voor de zieke medewerker, maar ook voor de werkgever. De verzuimduur kan ingekort worden, door een actief re-integratieprogramma van 6 weken.

 • Verbeteren fysieke en mentale belastbaarheid
 • Verzuimduur verkorten
 • Kort, actief programma

Aanvragen

Heeft u vragen?

Neem contact op met de Werkgeversdesk.

Het doel van het programma is het verminderen van de verzuimduur. Daarbij hoort ook het versnellen de werkhervatting. Als het even kan productiever en duurzamer dan voorheen. Centraal staat het verbeteren van de fysieke en mentale belastbaarheid. Bijvoorbeeld met behulp van een fiets-, roei- en/of hardloopprogramma.

Nek-, schouder- en armklachten

De mentale belastbaarheid wordt verbeterd door coaching. Dit wordt tegelijkertijd opgepakt. Verder is er aandacht voor het verminderen van (werk)functiebeperkingen en het bieden van structuur.

De medewerker wordt drie tot vijf dagdelen per week intensief begeleid gedurende zes weken. De werkgever en bedrijfsarts ontvangen een uitgebreide rapportage.

U kunt deze gezondheidsoplossing zonder tussenkomst van uw huisarts of bedrijfsarts bij ons aanvragen. Wij raden u aan om voor het aanvragen bij uw huisarts of bedrijfsarts te informeren of deze gezondheidsoplossing passend voor u is.

Doel gezondheidsoplossing

 • Verzuim verkorten
 • Belastbaarheid en fitheid vergroten
 • Snel weer volledig op de werkvloer

Zorgaanbieder: Pim Mulier

Kosten
Vergoeding
één programma
per medewerker
per kalenderjaar
Uw eigen bijdrage
(excl. btw)
€ 2.362,50 50% € 1.181,25

Aanvullende voorwaarde

 • Wij vergoeden maximaal 1 traject per medewerker per kalenderjaar voor volgende vormen van re-integratie.
  Hieronder vallen: Switch-Traject, Gedragsmatige fysieke training en Individueel workhardening programma

  • Wilt u zelf een zorgaanbieder kiezen?

   Wat u verder moet weten

   De inhoud van deze pagina bevat indicatieve informatie over de inhoud, prijzen en vergoedingen van deze Present! dienst. Uit de informatie op deze pagina kunt u geen rechten ontlenen. In de polisvoorwaarden van Present! vindt u de gedetailleerde omschrijving van de voorwaarden en vergoedingen die voor u gelden.

   Ook interessant voor u

   Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea