Hulpmiddel bij rugklachten

Een gezonde werkhouding zonder uw rug teveel te belasten? Dit bereikt u met het Laevo exoskelet. De Laevo is een harnas en het voorkomt en verhelpt rugklachten bij werkzaamheden waarbij regelmatig of langdurig een voorovergebogen houding wordt aangenomen.

De Laevo is te vergelijken met een borststeun die meebeweegt met het lichaam. Bij het bukken of vooroverbuigen leunt u tegen de borststeun aan waarbij een groot deel van de kracht van de borst naar de benen wordt gebracht. De Laevo werkt bij bukken, werken in geknielde positie en voorovergebogen werkhoudingen.

  • Vermindering van rugklachten
  • Langdurige vitaliteit, meer energie op het werk en thuis
  • Meer werkplezier

Aanvragen

Heeft u vragen?

Neem contact op met de Werkgeverdesk.

Wat is de Laevo?

De Laevo is voor medewerkers die dag-in-dag-uit zwaar werk verrichten of opeens een hoge rugbelasting ervaren. De Laevo is een frame en bestaat uit een harde structuur die aan de buitenkant van het lichaam wordt gedragen. Het is vergelijkbaar met een borststeun die met het lichaam meebeweegt. Door zware belasting wordt de rug vermoeid en krijgt het geen kans om zich weer goed te herstellen. Het gevolg is, kans op schade en pijn.

 

De Laevo neemt ongeveer 40 tot 50% van de rugbelasting weg bij bewegingen zonder gewicht en ongeveer 30% bij 10 kilogram.

De Laevo ondersteunt de grote spieren, de stabiliserende spieren die de wervelkolom recht houden worden niet ondersteund. De rompstabiliteit blijft getraind en zorgt ervoor dat het risico op klachten wordt verminderd.


Waarom de Laevo inzetten bij rugklachten?

  • Het is een draagbare support, zonder batterijen. Dit betekent dat je de Laevo altijd bij je hebt, dus ook bij elke werkplek.
  • Het vermindert de schadelijke krachten in de onderrug en houdt de natuurlijke werking van de rug in stand. Het effect bij het gebruik is direct voelbaar. Het vermindert de fysieke belasting maar stabiliseert niet, waardoor de rugfunctie in stand blijft.
  • Het is betaalbaar en eenvoudig te gebruiken.
  • Er is een goede verhouding tussen de effectiviteit op rugklachten en de kosten voor de aanschaf en het gebruik.

De Laevo wordt op maat gemaakt en is leverbaar in standaard maten.

Het inzetten en blijven gebruiken van de Laevo vraagt om aandacht en enthousiasme. Wanneer de draagkracht ontbreekt om te werken aan (de eigen) gezondheid, kunt u de Laevo beter niet inzetten.


Doel gezondheidsoplossing

  • Vermindering van verzuim
  • Verhoging van de productiviteit
  • Verlaging van verloop

Zorgaanbieder: Laevo

U ontvangt 10% korting op de exoskelet van Laevo.

Wat u verder moet weten

De inhoud van deze pagina bevat indicatieve informatie over de inhoud, prijzen en vergoedingen van deze Present! dienst. Uit de informatie op deze pagina kunt u geen rechten ontlenen.

Heeft u het aanvraagformulier verstuurd? Dan neemt onze zorgaanbieder binnen 5 dagen contact met u op.

Interessante gezondheidsoplossingen

Present! Persoonlijk
Arbeidsgeneeskundig diagnoseconsult

Arbeidsgeneeskundig diagnoseconsult

Een Arbeidsgeneeskundige diagnose consult bepaalt welke gezondheidsdienst het beste past bij een individuele medewerker.
Present! Persoonlijk
Arbeidsdeskundig advies

Arbeidsdeskundig advies

Als een medewerker langer dan 13 weken ziek is, kan de arbeidsdeskundige ingeschakeld worden. Zo wordt de medewerker deskundig geadviseerd over werkhervatting.
Present! Persoonlijk
sWitch-Traject

sWitch-Traject

Re-integratieprogramma sWitch-traject is geschikt voor medewerkers die langer dan 4 maar korter dan 13 weken ziek zijn. Gericht op preventie en revalidatie.
Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea