Bescherming voor ogen en oren

Oogletsel, gehoorschade of klachten door beeldschermwerk. Het komt steeds vaker voor. De impact is groot, want de schade vaak onherstelbaar. Voorkom uitval en dure ingrepen: schaf hoogstaande beschermingsmiddelen aan.

  • Eersteklas beeldschermbrillen en veiligheidsbrillen
  • Otoplastieken (gehoorbeschermers op maat)
  • Hoge aanschafkortingen

Aanvragen

Heeft u vragen?

Neem contact op met de Werkgeversdesk.

Beeldschermbrillen

Omdat we de afgelopen jaren steeds meer en langer achter een beeldscherm werken, steken nieuwe gezondheidsklachten de kop op. Heeft een medewerker een leesbril nodig, dan is er vaak ook behoefte aan een aparte brilsterkte voor beeldschermwerk: de beeldschermbril.

Een medewerker laat een oogonderzoek doen bij één van onze zorgverleners. Als blijkt dat er een beeldschermbril nodig is, dan kan deze op maat worden verstrekt.

Veiligheidsbrillen met correctie

Wist u dat wereldwijd elke dag zo’n 600 arbeiders onherstelbaar oogletsel oplopen? Een miniem, onzichtbaar metaalsplintertje of een spat van een chemische stof is pijnlijk en kan fatale schade betekenen. Een veiligheidsbril biedt uitkomst.

Qua montuur lijkt een veiligheidsbril op een gewone bril. Het verschil? De glazen zijn van speciaal materiaal: gehard glas of polycarbonaat. Een goede veiligheidsbril heeft een CE-markering. Daarbij zit ook een gebruiksaanwijzing, waarin doel en bescherming worden uitgelegd.

Otoplastieken

Een otoplastiek is een gehoorbeschermer op maat. De gehoorbeschermer sluit het oor volledig af. Daarnaast filtert de beschermer schadelijke frequenties uit geluiden. De kans op gehoorschade wordt zo geminimaliseerd.

Geïnteresseerd in een otoplastiek? Voor aanschaf maakt een audicien een oorafdruk.


Doel gezondheidsoplossing

  • Oogletsel en gehoorschade voorkomen
  • Langdurige uitval door oog- of gehoorschade voorkomen
  • Bedrijfsrisico’s beperken

Zorgaanbieder: Intersafe Groeneveld, Hans Anders

Middel Korting (max)
Beeldschermbril 20%
Veiligheidsbril
20%
Gehoorbescherming
(Otoplastiek op maat)
20%

Wilt u zelf een zorgaanbieder kiezen?

Wat u verder moet weten

De inhoud van deze pagina bevat indicatieve informatie over de inhoud, prijzen en vergoedingen van deze Present! dienst. Uit de informatie op deze pagina kunt u geen rechten ontlenen. In de polisvoorwaarden van Present! vindt u de gedetailleerde omschrijving van de voorwaarden en vergoedingen die voor u gelden.

Interessante gezondheidsoplossingen

Present! Persoonlijk
Gedragsmatige fysieke training

Gedragsmatige fysieke training

Acute gezondheidsklachten? Pak het probleem direct bij de wortel aan en voorkom langdurig verzuim.
Present! Persoonlijk
Preventie van uitval

Preventie van uitval

Effectief verzuim tegengaan? ‘Preventie van Uitval’ is een actief trainingsprogramma van 4 weken en bedoeld voor medewerkers met een hoog verzuimrisico.
Present! Persoonlijk
Arbeidsdeskundig advies

Arbeidsdeskundig advies

Als een medewerker langer dan 13 weken ziek is, kan de arbeidsdeskundige ingeschakeld worden. Zo wordt de medewerker deskundig geadviseerd over werkhervatting.
Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea