Bescherming voor ogen en oren

Oogletsel, gehoorschade of klachten door beeldschermwerk. Het komt steeds vaker voor. De impact is groot, want de schade vaak onherstelbaar. Voorkom uitval en dure ingrepen: schaf hoogstaande beschermingsmiddelen aan.

  • Eersteklas beeldschermbrillen en veiligheidsbrillen
  • Otoplastieken (gehoorbeschermers op maat)
  • Hoge aanschafkortingen

Aanvragen

Heeft u vragen?

Neem contact op met de Werkgeversdesk.

Beeldschermbrillen

Omdat we de afgelopen jaren steeds meer en langer achter een beeldscherm werken, steken nieuwe gezondheidsklachten de kop op. Heeft een medewerker een leesbril nodig, dan is er vaak ook behoefte aan een aparte brilsterkte voor beeldschermwerk: de beeldschermbril.

Een medewerker laat een oogonderzoek doen bij één van onze zorgverleners. Als blijkt dat er een beeldschermbril nodig is, dan kan deze op maat worden verstrekt.

Veiligheidsbrillen met correctie

Wist u dat wereldwijd elke dag zo’n 600 arbeiders onherstelbaar oogletsel oplopen? Een miniem, onzichtbaar metaalsplintertje of een spat van een chemische stof is pijnlijk en kan fatale schade betekenen. Een veiligheidsbril biedt uitkomst.

Qua montuur lijkt een veiligheidsbril op een gewone bril. Het verschil? De glazen zijn van speciaal materiaal: gehard glas of polycarbonaat. Een goede veiligheidsbril heeft een CE-markering. Daarbij zit ook een gebruiksaanwijzing, waarin doel en bescherming worden uitgelegd.

Otoplastieken

Een otoplastiek is een gehoorbeschermer op maat. De gehoorbeschermer sluit het oor volledig af. Daarnaast filtert de beschermer schadelijke frequenties uit geluiden. De kans op gehoorschade wordt zo geminimaliseerd.

Geïnteresseerd in een otoplastiek? Voor aanschaf maakt een audicien een oorafdruk.


Doel gezondheidsoplossing

  • Oogletsel en gehoorschade voorkomen
  • Langdurige uitval door oog- of gehoorschade voorkomen
  • Bedrijfsrisico’s beperken

Zorgaanbieder: Intersafe Groeneveld, Hans Anders

Middel Korting (max)
Beeldschermbril 20%
Veiligheidsbril
20%
Gehoorbescherming
(Otoplastiek op maat)
20%

Wilt u zelf een zorgaanbieder kiezen?

Wat u verder moet weten

De inhoud van deze pagina bevat indicatieve informatie over de inhoud, prijzen en vergoedingen van deze Present! dienst. Uit de informatie op deze pagina kunt u geen rechten ontlenen. In de polisvoorwaarden van Present! vindt u de gedetailleerde omschrijving van de voorwaarden en vergoedingen die voor u gelden.

Interessante gezondheidsoplossingen

Present! Persoonlijk
sWitch-Traject

sWitch-Traject

Re-integratieprogramma sWitch-traject is geschikt voor medewerkers die langer dan 4 maar korter dan 13 weken ziek zijn. Gericht op preventie en revalidatie.
Present! Persoonlijk
Werkplekonderzoek

Werkplekonderzoek

Een verkeerde houding is vaak directe aanleiding voor nek en rugklachten. Een werkplekonderzoek biedt advies en aanpassingen, op maat voor de medewerker.
Present! Persoonlijk
Hulpmiddel bij rugklachten

Hulpmiddel bij rugklachten

Het Laevo exoskelet biedt ondersteuning aan uw rug. Het creëert een gezonde werkhouding zonder uw rug teveel te belasten.
Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea