Terug naar overzicht
 

Stoppen met roken

 

Voorgoed stoppen met roken

Zilveren Kruis heeft speciale afspraken gemaakt met de diverse zorgaanbieders. De zorgaanbieders bieden verschillende (vervolg)trajecten aan. Het doel van elke training is om uw medewerker voorgoed te laten stoppen met roken. Heeft u vragen? Bel of e-mail de Werkgeversdesk Arbeidsgerelateerde Zorg.
 
 

Zorgaanbieder: Prostop Lasertherapie

Kosten per medewerker - individueel
€ 202,50 per persoon (10% korting).
 
Lasertherapie voor alle rokers die gemotiveerd zijn om te stoppen
Prostop biedt uw medewerker lasertherapie aan op basis van de auricolotherapie (ooracupunctuur) als hulp bij het stoppen met roken. Slechts 1 behandeling is voldoende voor een goed resultaat. De intake (telefonisch en ongeveer 15 min) bestaat uit voorlichting over de therapie, een beschrijving wat er van de medewerker verwacht wordt ter voorbereiding van de therapie, het vastleggen van de gegevens van de medewerker en het maken van de afspraak (tijd en plaats). In principe is 1 behandelsessie van 50 minuten voldoende voor de lasertherapie, maar uw medewerker mag gebruik maken van een gratis nabehandeling. Prostop biedt landelijke dekking in 26 praktijken door heel Nederland.
 

Zorgaanbieder: De Opluchting

Kosten per medewerker - individueel of groepstraining
​Minimaal 4 personen, maximaal 16 personen​
 
€ 157,50 per persoon (25% korting)

Methode voor iedere roker die wil stoppen en daar hulp bij kan gebruiken
De Opluchting methode om te stoppen met roken is een positieve, effectieve en definitieve manier om de afhankelijkheid van roken te beëindigen. De Opluchting richt zich op de psychische verslaving en maakt geen gebruik van hulpmiddelen. Waar andere methodes zich richten op dat je niet meer wil (roken), kijkt De Opluchting juist vooruit naar wat je wel wil (een (rook)vrij leven). De methode bevat delen van mindfulness, NLP, RET, Positieve Psychologie. Uw medewerker krijgt een informatie- of voorbereidingsbijeenkomst van circa 1 uur, 8 uur training (in 1, 2 of 3 sessies), nazorg gedurende 6 maanden (email, telefoon). Trainingen zijn incompany in Nederland of België. Daarnaast zijn er ook open trainingen in trainingslocaties in o.a. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen en Breda. Effectiviteitsmeting wijst uit dat circa 45% van de deelnemers na 1 jaar nog steeds gestopt is met roken.

 

Zorgaanbieder: Allen Carr Easyway

Kosten per medewerker - individueel en groepstraining
Minimaal 8 personen, maximaal 15 personen
€ 261,87 per persoon (12,5% korting).

Een snelle en doeltreffende manier om te stoppen met roken

De methode bestaat uit 1 training van 6 uur. Dankzij deze methode stoppen jaarlijks ruim 50.000 mensen definitief met roken. De Stoppen-met-Roken training volgens de methode van Allen Carr is een gedragstherapie in de vorm van een eenmalige bijeenkomst van 6 uur. Medewerkers die problemen ondervinden of vragen hebben omtrent het ‘niet roker’ zijn, kunnen een jaar lang gebruik maken van onbeperkte telefonische ondersteuning. Ook ’s avonds en in het weekend. Wanneer de telefonische ondersteuning niet voldoende is, kunnen medewerkers zich tot een jaar na de training onbeperkt aanmelden voor een vervolgsessie van 2,5 uur. De trainingen vinden incompany plaats of op 1 van de Bewegen Werkt locaties (Utrecht, Amsterdam, Den Bosch, Zwolle of Rotterdam).
 

Zorgaanbieder: SineFuma “Rookvrij ook jij?”

Kosten per medewerker - groepstraining
Minimaal 8 personen, maximaal 16 personen

€ 3.600,- per groep.

In groepsverband stoppen met roken
In 7 bijeenkomsten van 1,5 uur gaat de medewerker in groepsverband stoppen met roken. Na 2 weken voorbereiding stoppen de medewerkers op de derde bijeenkomst gezamenlijk met roken. Vervolgens krijgt de medewerker nog 1 maand begeleiding van ervaren trainers om die eerste moeilijke weken goed door te komen. Dit doet Sinefuma via een bewezen effectieve methode, die in Engeland op universiteiten is ontwikkeld. De resultaten: 81% is na afloop rookvrij, 40% is na 1 jaar rookvrij.
Het succes van ‘Rookvrij! Ook jij?’ komt door:
  1. Het inzetten van hulpmiddelen. De medewerker ontvangt uitgebreid advies over medicijnen en nicotinevervangers, en welke daarvan het beste bij de medewerker en zijn of haar rookgedrag past. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het gebruik van hulpmiddelen de kans op succes verdubbelt.
  2. Samen stoppen met roken. Het uitwisselen van ervaringen met andere mensen en de betrokkenheid naar elkaar in de groep, zijn belangrijk voor het slagen van de stoppoging. 3600,- per groep minimaal 8 maximaal 16 deelnemers.