Terug naar overzicht
 

Stoppen met roken

 
De training gaat niet in op de (gezondheids)redenen om te stoppen met roken. Maar er wordt antwoord gegeven op de vraag waarom iemand rookt. Hierdoor gaat de medewerker zijn of haar eigen rookgedrag doorzien. Stoppen met roken wordt dan gemakkelijk.
 

Inzicht in het verslavingsmechanisme

In de training krijgt de medewerker inzicht in het verslavingsmechanisme. De training maakt duidelijk dat het niet de ontwenningsverschijnselen zijn, die het moeilijk maken om te stoppen met roken, maar het niet doorzien van het verslavingsmechanisme. Fysieke gevolgen van gebrek aan nicotine zijn namelijk zo klein, dat de meeste rokers niet merken dat zij verslaafd zijn. Het is juist het gevoel dat iets plezierigs of iets dat steun geeft, ontnomen wordt, dat het stoppen moeilijk maakt. Door de training gaat de medewerker begrijpen waarom hij of zij na de eerste sigaret steeds maar weer die sigaret is blijven opsteken.
 

De sigaret wordt ontdaan van zijn ‘magische kracht’

Het stoppen met roken krijgt iets vanzelfsprekends, waardoor de medewerker zich opgelucht en bevrijd voelt.
 

Voorgoed stoppen met roken

Elke training heeft als doel de medewerker voorgoed te laten stoppen met roken. Zilveren Kruis heeft speciale afspraken gemaakt met de diverse zorgaanbieders. De zorgaanbieders bieden verschillende vervolgtrajecten aan. Bel of e-mail de Werkgeversdesk Arbeidsgerelateerde Zorg voor meer informatie.
 
De training kan incompany worden gehouden of op de locatie van de zorgaanbieder.
 

Zorgaanbieder: Prostop

Kosten per medewerker
€ 202,50 per persoon voor een laserbehandeling (10% korting).
Groepen vanaf 4 personen ook mogelijk.
 

Zorgaanbieder: De Opluchting/IDA

Kosten per medewerker - groepstraining
Minimaal 4 personen

1 daagse training: € 157,50 per persoon (25% korting);  
 

Zorgaanbieder: Allen Carr

Kosten per medewerker - groepstraining
€ 258,13 per persoon, vanaf 10 medewerkers (12,5% korting).
Groepstraining vanaf 8 personen ook mogelijk.

Voor Zilveren Kruis verzekerden komt hier nog een collectiviteitskorting van 10% bovenop en is de prijs € 228,63 per persoon. Het tarief is exclusief reiskosten naar Hoofddorp. U kunt via Allen Carr ook een trainer (€ 75,- per uur) inzetten voor het opstellen van een communicatieplan of een senior adviseur (€ 95,- per uur) voor het opstellen van een beleidsplan.
 

Zorgaanbieder: SineFuma

Kosten per groep
Een groepstraining kost € 3.600,- Dit bestaat uit 7 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur. Er kunnen 8-16 deelnemers per groep meedoen.