man liggend op bank

Podcasts

""
Podcast
21:22 minuten

Met vertrouwen ruimte geven

Je kunt het ‘eigen regie’ noemen, maar Frank Weijers noemt het ruimte. Ruimte voor je medewerkers zelf aan te geven hoe zij het fijnst werken. Hoe luister je naar hen? Ook als zij een andere mening hebben dan de norm is?
""
Podcast
46 minuten

In gesprek met Richard Krajicek en Esther Vergeer

Ook het ABN AMRO World Tennis Tournament ziet er dit jaar anders uit. Richard Krajicek en Esther Vergeer geven een inkijkje in hun wereld. En vertellen onder andere over crisismanagement, leiderschap, wendbaarheid en inclusiviteit in deze bijzondere periode.
""
Podcast
23:10 minuten

Je medewerkers in beweging

Klagen je medewerkers over hun hoeveelheid mail? Erger jij je aan je middagdip? Blijf dan niet doen wat je al deed, maar probeer wat wél werkt. Kevin Weijers doet aan de lopende band experimenten met zichzelf om fijner te werken en te leven.
""
Podcast
21:04 minuten

In de overlevingsmodus

In de overlevingsmodus, defensief en vaak achter de feiten aan: 2020 was kortgezegd een jaar van 're-ageren'. In 2021 gaat dat anders. Want met een jaar aan thuiswerkervaring op zak durven we de teugels weer vast te grijpen! Toch? We gaan aan de wandel met corporate antropoloog Jitske Kramer voor een bemoedigend gesprek over hoe werk weer leuker wordt.
Podcast
24:30 minuten

Valt er wat te leren van dieren?

Naar werk gaan we niet alleen om te werken. We gaan ook voor het sociaal contact met collega’s. Maar in een jaar van thuiswerken met schaarse bijpraatmomenten, krijgt het sociale dier in ons te weinig voer! Hoe kijkt gedragsbioloog en aap-expert Patrick van Veen naar de uitdagingen van nu? Valt er wat te leren van onze mede-primaten?
Podcast opname denise dechamps
Podcast
16:43 minuten

Remote communicatie

Een vriendelijk knikje of peinzend over je kin strijken: een groot deel van onze communicatie verloopt onbewust via lichaamstaal. Wat gebeurt er met die lichaamstaal nu veel medewerkers achter een scherm zitten? Body language expert Denise Dechamps geeft handen en voeten aan de uitdaging van remote communicatie.
podcast opname roos schelvis
Podcast
15:19 minuten

Werkdruk vs werkstress

Hard werken voelt vaak wel lekker. Maar werkdruk, dat ziet HR-beleidsadviseur en onderzoeker Roos Schelvis niet als iets positiefs. Arjen en Roos ontmoeten elkaar in een park om te sparren over omschakelen naar digitaal werken en wat het oplevert als je toegeeft dat je iets moeilijk vindt.
Mark van Vugt
Podcast
16:02 minuten

Werk en privé: een hele 'Hollandse' scheiding

Werk en privé: volgens hoogleraar Psychologie Mark van Vugt een hele ‘Hollandse’ scheiding. Eén die voor de nodige stress zorgt sinds veel mensen thuiswerken. Bij medewerker én leidinggevende. Arjen sluit aan bij Mark’s wandeling over een herfstige heide voor een gesprek over gezondheid georiënteerd leiderschap.
Podcast opname Miloushka
Podcast
13:06 minuten

Een warm en zakelijk gesprek voeren

Meehuilen met een medewerker in een poging tot een empathisch gesprek? Dat is niet de bedoeling. Miloushka is coach en ondernemer bij Werkend Beter en vertelt ons hoe je met een warm én zakelijk gesprek uitval kunt voorkomen.
podcast opname pim de morree
Podcast
13:59 minuten

Micromanaging

Over de grootste vijand van goed teamleiderschap zijn Arjen en Pim de Morree het wel eens: micromanaging. In een park nabij het hoofdkwartier van blog en adviesbureau Corporate Rebels, vragen ze zich iets af. Werkt de manier waarop veel organisaties hun leidinggevenden kiezen wel?
podcast opname aart bontekoning
Podcast
17:46 minuten

Millennials en babyboomers op de werkvloer

Millennials in je team? Dat is zo verkeerd nog niet, aldus generatie-expert Aart Bontekoning. Ongehinderd door een hagelbui boven de bossen van Brabant’s Kampina, verkennen Aart en Arjen hoe generaties verschillen en waarom millennials en babyboomers elkaar op de werkvloer hard nodig hebben.
hidde van der ploeg in podcast opname
Podcast
14:32 minuten

Het belang van minder zitten

In deze aflevering zetten we 1000 stappen met Hidde van der Ploeg, associate professor van het Amsterdam UMC. Arjen gaat met hem in gesprek over vitaliteit in organisaties, meer bewegen en minder zitten.
klaas van erp in podcast opname
Podcast
16:51 minuten

Vitaliteit in organisaties

In deze aflevering zetten we 1000 stappen met Klaas van Erp, adviseur dynamisch werken bij Pim Mulier. Arjen gaat met hem in gesprek over vitaliteit in organisaties.
Podcast opname Ernestine Telleman
Podcast
11:17 minuten

Hoe deel je een compliment uit?

Te weinig complimenten krijgen, kan zomaar een reden zijn voor medewerkers om van baan te wisselen. Maar hoe deel je eigenlijk een compliment uit? Want - zo vertelt Ernestine Telleman, adjunct-directeur bij New Heroes - er is wel degelijk een slechte manier!

Bel ons

U kunt ons bereiken van ma t/m vrij
08:00 – 17:30.

MKB 071 364 19 20

Grootzakelijk 071 367 08 25

Intermediair 071 364 19 50

Volg ons op LinkedIn

Laat je inspireren en praat mee over actuele onderwerpen.

Naar LinkedIn