App de Vakantiedokter!

De Vakantiedokter is een service voor op reis, waarmee Zilveren Kruis u bijstaat met raad en daad. Via de handige app vraagt u eenvoudig advies aan bij een Nederlandse medisch expert.
Vakantiedokter

De Vakantiedokter is een service voor op reis, waarmee Zilveren Kruis u bijstaat met raad en daad. Via de handige app vraagt u eenvoudig advies aan bij een Nederlandse medisch expert.

Als u twijfelt of u naar een arts of ziekenhuis moet tijdens uw vakantie, is het fijn dat u even kunt overleggen met een deskundige in uw eigen taal. U kunt met deze app ook een foto meesturen van bijvoorbeeld een vreemd bultje of uitslag. De medisch expert kan dat dan direct beoordelen en u adviseren wat te doen.

Vaccineren of niet?

Verder geeft de app u advies over zorg en gezondheid op reis, afgestemd op uw vakantiebestemming. Bijvoorbeeld of vaccinatie noodzakelijk is. En zo ja, welke vaccinaties u dan moet halen. Praktisch, want uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Gezondopreis.nl, is gebleken dat bijna een half miljoen Nederlanders op reis gaat naar bestemmingen waar gezondheidsrisico’s voorkomen. Denk aan Turkije, Egypte, Kroatië en Marokko. Toch laat deze groep zich niet vaccineren.

Onderverzekerd

Helaas is het zo dat bij 1 op de 10 vakanties geen reisverzekering wordt afgesloten. Maar met alleen uw basisverzekering krijgt u ook alleen maximaal het Nederlandse tarief voor die zorg vergoed. Omdat de kosten van zorg in het buitenland soms veel hoger zijn dan in Nederland kunt u voor onverwachte kosten komen te staan.

Als u goed verzekerd op reis wilt, is het daarom verstandig om naast uw basisverzekering ook een reisverzekering met module medische kosten af te sluiten. Zeer aan te raden, want u bespaart zo honderden, soms wel duizenden euro’s.

Heeft u naast uw basisverzekering een aanvullende zorgverzekering? Die dekt medische kosten in het buitenland net zo goed als een reisverzekering.

Gerelateerde artikelen

illustratie roken drinken obesitas

Sta sterk in je werk

Meer Bewegen, minder Roken, matig met Alcohol, gezonde Voeding en voldoende Ontspanning is een hulpmiddel om een gezonde leefstijl te creëren.

Zo blijf je stress de baas

25-4-2017

Stress is de belangrijkste oorzaak voor verzuim. Deze infographic voor op de werkvloer helpt medewerkers stress te herkennen én hier beter mee om te gaan.

illustratie zieke vrouw

WGA eigenrisicodrager worden of niet?

Eén van uw medewerkers wordt ziek of gaat na een vast of tijdelijk contract ziek uit dienst. Vervelend. Voor uw medewerker, maar ook voor u. Want u mist opeens een arbeidskracht.

Bel ons

U kunt ons bereiken van ma t/m vrij
08:00 – 17:30.

MKB 071 364 19 20

Grootzakelijk 071 367 08 25

Intermediair 071 364 19 50

Stuur ons een e-mail

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Mail ons direct

Volg ons op LinkedIn

Laat je inspireren en praat mee over actuele onderwerpen.

Naar LinkedIn