WGA eigenrisicodrager of niet?

Eén van uw medewerkers wordt ziek of gaat na een vast of tijdelijk contract ziek uit dienst. Vervelend. Voor uw medewerker, maar ook voor u. Want u mist opeens een arbeidskracht.

De wet stelt dat u verantwoordelijk bent voor de loondoorbetaling, verzuimbegeleiding en re-integratie van uw medewerkers zolang ze bij u in dienst zijn. U bent standaard verzekerd bij het UWV voor het risico van deze kosten bij arbeidsongeschiktheid. Maar u kunt ook WGA eigenrisicodrager worden. Wat houdt het in om WGA eigenrisicodrager te worden? Waarom zou u dit doen? De beslisboom in deze infographic helpt u bij het maken van de juiste keuze. 
 

 

Door Zilveren Kruis op LinkedIn te volgen wordt u automatisch op de hoogte gebracht van informatie en gezondheidsoplossingen met betrekking tot Gezond Ondernemen.
​​​​​

Gerelateerd Nieuws

GezondheidsbeleidOnderverzekerd op reis? Liever niet.

Onderverzekerd op reis? Liever niet.

Onderverzekerd op reis is onverstandig. Hoe de medische kosten op reis worden gedekt in de basisverzekering, aanvullende verzekering en reisverzekering.

Lees meer
GezondheidsbeleidOok uw medewerker krijgt meer inzicht in de zorg met de Zorgverkenner

Ook uw medewerker krijgt meer inzicht in de zorg met de Zorgverkenner

Onze Zorgverkenner en Zorgcoaches helpen onze verzekerden op weg. Met de Zorgverkenner weet u of u ergens anders sneller terechtkunt. Wat er wordt vergoed en wat u eventueel aan eigen risico betaalt.

GezondheidsbeleidPrinsjesdag 2018: De plannen van het kabinet voor volgend jaar zijn bekend

Prinsjesdag 2018: De plannen van het kabinet voor volgend jaar zijn bekend

Wat moet zakelijk Nederland weten als het over zorg, sociale zekerheid, arbeidsparticipatie en werk-privé balans gaat?

Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea