Onderverzekerd op reis? Liever niet.

  Of medische kosten in het buitenland worden gedekt, hangt af van de gebeurtenis. Is er sprake van een medisch probleem of een reisprobleem?

  Alleen de basisverzekering: niet verstandig

  Heeft u alleen een basisverzekering? Dan is het aan te raden om een medische kosten module af te sluiten in uw reisverzekering. De basisverzekering vergoedt spoedeisende zorg in het buitenland namelijk alleen tot het Nederlands tarief. Alles daarboven moet u zelf bijbetalen. In landen als Amerika, waar de zorg erg duur is, levert dit gegarandeerd torenhoge kosten op.

  Verzeker uzelf aanvullend, via zorg of reis

  Om spoedeisende hulp in het buitenland boven het Nederlandse tarief vergoed te krijgen (de kostprijs), kunt u dus een module in uw reisverzekering opnemen. Maar er is nog een andere manier: sluit een aanvullende zorgverzekering af. Als u die niet al heeft, natuurlijk. Al vanaf 1 ster bent u gedekt.

  Wat biedt de reisverzekering nog meer?

  Naast medische kosten, regelt onze reisverzekering de vergoeding van extra reis- en verblijfkosten. Bijvoorbeeld als een gezinslid tijdens een vakantie in het ziekenhuis beland, en u niet meer op de geplande vertrekdatum naar huis kan. Naast een omvangrijke bagagedekking, zijn er de optionele modules Sportdekking, Gelddekking (tot 250,- cash), Zakenreizen en Pechhulp.

  Afsluiten?

  Een aanvullende zorgverzekering kunt u per jaar afsluiten. Een reisverzekering met medische kosten kunt u ook gedurende het jaar afsluiten. In beide verzekeringen wordt medische repatriëring vergoed. ​

  Gerelateerd Nieuws

  GezondheidsbeleidOnderverzekerd op reis? Liever niet.

  Onderverzekerd op reis? Liever niet.

  Onderverzekerd op reis is onverstandig. Hoe de medische kosten op reis worden gedekt in de basisverzekering, aanvullende verzekering en reisverzekering.

  Lees meer
  GezondheidsbeleidMeer persoonlijke begeleiding voor werklozen

  Meer persoonlijke begeleiding voor werklozen

  Het kabinet gaat werklozen die moeilijk aan de slag komen meer persoonlijke begeleiding aanbieden. Deze begeleiding komt bovenop de digitale begeleiding die het UWV al biedt.

  Lees meer
  GezondheidsbeleidVoel je vitaal, zit bewust

  Voel je vitaal, zit bewust

  Te veel zitten is ongezond. Deze infographic voor op de werkvloer maakt duidelijk waarom dat zo is en geeft handige tips.

  Lees meer
  Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea