No-risk premie naar 56 voor oudere medewerker

  Werkgevers die medewerkers in dienst nemen die na 1 januari 2018 56 jaar of ouder zijn, worden gecompenseerd als deze medewerkers uitvallen vanwege ziekte. Het gaat om mensen die meer dan een jaar werkloos zijn en een ww-uitkering hebben ontvangen.

  ​Dat staat in de verzamelwet waarmee de ministerraad heeft ingestemd.

  Vijftigplussers melden zich niet vaker ziek dan jongere medewerkers, maar als ze ziek zijn, zijn ze gemiddeld langer afwezig. Sommige werkgevers zijn bezorgd over extra kosten na het aannemen van werkloze vijftigplussers. De compensatieregeling neemt deze zorg weg omdat het UWV de doorbetaling van het loon van de zieke medewerker overneemt. Ook leidt ziekte van deze medewerkers niet tot een hogere premie voor de ziektewet.

   
  Het verlagen van de no-riskpolis is een van de maatregelen van het actieplan ‘Perspectief voor vijftigplussers’. Dit heeft als doel de arbeidsmarktpositie van vijftigplussers te verbeteren.

  Gerelateerd Nieuws

  VerzuimUw verzuimverzekering onder de loep

  Uw verzuimverzekering onder de loep

  Als u een verzuimverzekering heeft, kan het veel kosten schelen om de polis door te lichten. Zo komt u er meteen achter of de dekking nog optimaal is. Hoe? Laat ons uw polis checken!

  Lees meer
  VerzuimBesparen op uw verzuimverzekering?

  Besparen op uw verzuimverzekering?

  Heeft u al een verzuimverzekering, maar vraagt u zich af of het goedkoper kan? Wist u dan dat u met een overstap naar Zilveren Kruis veel geld kunt besparen? Wij zoeken het gratis voor u uit middels een geheel vrijblijvende polischeck.

  Lees meer
  VerzuimMantelzorg en werk vaak lastig te combineren

  Mantelzorg en werk vaak lastig te combineren

  Mantelzorg en werk zijn vaak lastig te combineren. Het gevolg is een toenemend ziekteverzuim. Betere communicatie kan helpen dit te voorkomen.

  Lees meer
  Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea