App de Vakantiedokter!

  De Vakantiedokter is een service voor op reis, waarmee Zilveren Kruis u bijstaat met raad en daad. Via de handige app vraagt u eenvoudig advies aan bij een Nederlandse medisch expert.

  Als u twijfelt of u naar een arts of ziekenhuis moet tijdens uw vakantie, is het fijn dat u even kunt overleggen met een deskundige in uw eigen taal. U kunt met deze app ook een foto meesturen van bijvoorbeeld een vreemd bultje of uitslag. De medisch expert kan dat dan direct beoordelen en u adviseren wat te doen.

  Vaccineren of niet?

  Verder geeft de app u advies over zorg en gezondheid op reis, afgestemd op uw vakantiebestemming. Bijvoorbeeld of vaccinatie noodzakelijk is. En zo ja, welke vaccinaties u dan moet halen. Praktisch, want uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Gezondopreis.nl, is gebleken dat bijna een half miljoen Nederlanders op reis gaat naar bestemmingen waar gezondheidsrisico’s voorkomen. Denk aan Turkije, Egypte, Kroatië en Marokko. Toch laat deze groep zich niet vaccineren.

   
   

  Onderverzekerd

  Helaas is het zo dat bij 1 op de 10 vakanties geen reisverzekering wordt afgesloten. Maar met alleen uw basisverzekering krijgt u ook alleen maximaal het Nederlandse tarief voor die zorg vergoed. Omdat de kosten van zorg in het buitenland soms veel hoger zijn dan in Nederland kunt u voor onverwachte kosten komen te staan.

  Als u goed verzekerd op reis wilt, is het daarom verstandig om naast uw basisverzekering ook een reisverzekering met module medische kosten af te sluiten. Zeer aan te raden, want u bespaart zo honderden, soms wel duizenden euro’s.

  Heeft u naast uw basisverzekering een aanvullende zorgverzekering? Die dekt medische kosten in het buitenland net zo goed als een reisverzekering.

  Gerelateerd Nieuws

  Gezonde leefstijlHoe combineer je werk en mantelzorg?

  Hoe combineer je werk en mantelzorg?

  Nederland telt 2,6 miljoen mantelzorgers die intensief én langdurig zorg verlenen aan een naaste. Bij Achmea combineert zo’n 12% van de werknemers hun baan met mantelzorg. Ed de Rochemont is één van hen. We vroegen hem naar zijn ervaringen.

  Lees meer
  Gezonde leefstijlApp de Vakantiedokter!

  App de Vakantiedokter!

  De Vakantiedokter is een nieuwe service voor op reis, waarmee Zilveren Kruis u bijstaat met raad en daad. Via de handige app vraagt u eenvoudig advies aan bij een Nederlandse medisch expert.

  Lees meer
  Gezonde leefstijlSta sterk in je werk

  Sta sterk in je werk

  Meer Bewegen, minder Roken, matig met Alcohol, gezonde Voeding en voldoende Ontspanning is een hulpmiddel om een gezonde leefstijl te creëren.

  Lees meer
  Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea