Stap 1: Toets uw organisatie

Ontdek in slechts 7 vragen hoe Vitaal Leiderschap eruit kan zien en hoe uw organisatie het doet in vergelijking met anderen.

Stap 1: Toets uw organisatie

Ontdek in slechts 7 vragen hoe Vitaal Leiderschap eruit kan zien en hoe uw organisatie het doet in vergelijking met anderen.

'Thuiswerken? Die badmeesters kunnen moeilijk vanuit huis op al die kinderen letten!'

Kijk mee met de workshop Vitaal Leiderschap kun je leren, waar Harm Edens samen met leidinggevenden verkent of vitaliteit al zichtbaar en voelbaar is op hun werkvloer.

 

De voorwaarden voor vitaliteit

Zonder energie geen vitaliteit
Op een lege batterij kan niemand werken, laat staan presteren. Maar met alleen slaap laden u en uw medewerkers niet op. Jullie hebben ook beweging en goede voeding nodig om fysiek energiek te zijn. Focus zorgt weer voor mentale energie. Denk aan die ene medewerker die urenlang geconcentreerd kan werken. Even stilstaan bij de sfeer in het team of bij wat u of uw medewerker voelt, laadt ook op. Het zorgt voor onderling bewustzijn en betrokkenheid. En ervaren jullie zingeving doordat de organisatie- of projectdoelen aansluiten bij persoonlijke waarden en passies? Daar krijgen u en uw team pas echt een boost van!

Zonder doelgerichtheid geen vitaliteit
Energie is niet onuitputtelijk. Dus waar gaan u en uw medewerkers het insteken? Hebben jullie duidelijke doelen die richting geven aan alle inspanningen? Doelgerichtheid gaat over weten waar u heen wilt zodat u uw acties in die richting kunt sturen. Medewerkers zonder doelgerichtheid zijn minder in staat initiatief te tonen. Dus wat leveren huidige inspanningen jullie persoonlijk of zakelijk op? Niemand wil aan het eind van de maand uitgeput terugkijken op wekenlange inspanning zonder waardevol resultaat. Richting in je inspanningen zorgt voor focus en brengt mensen in een staat van flow: en dat is lekker werken.

Zonder veerkracht geen vitaliteit
Goed in je vel... Net lekker bezig... En dan zit plots alles tegen. Wat doet u als iets niet lukt? Hoe reageren uw medewerkers? Spelen jullie daarna maar op safe? Vitale medewerkers kunnen tegen een stootje. Vallen is geen falen, en als ze struikelen staan ze gewoon weer op. Die mind set kunnen jullie aanleren en kunt u als leidinggevende stimuleren in anderen. Door teleurstellingen te evalueren, creatief om te gaan met wat tegenzit en als team bewust te zijn van jullie invloed op hoe het verder moet. Veerkrachtige mensen zijn fijne collega’s en inspireren anderen met hun constructieve blik.

Gaat u voorop in gezond gedrag?

Werp een kritische blik in de spiegel en reageer op onze stellingen.

Ga naar stap 2

Of ontdek hoe wij u adviseren

Bel ons

U kunt ons bereiken van ma t/m vrij
08:00 – 17:30.

MKB 071 364 19 20

Grootzakelijk 071 367 08 25

Intermediair 071 364 19 50

Stuur ons een e-mail

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Mail ons direct

Volg ons op LinkedIn

Laat je inspireren en praat mee over actuele onderwerpen.

Naar LinkedIn