man en vrouw in gesprek

Healthy Workplaces

Healthy Workplaces is een programma waarbij Zilveren Kruis en Duke University aan de slag gaan met innovaties op de werkvloer die het gedrag van medewerkers positief beïnvloedt. De werkvloer kan in de huidige covid-19 situatie ook de ‘thuiswerkvloer’ betekenen. Het stimuleren en bevorderen van gezond gedrag richt zich op gedragsverandering door het veranderen van de (werk)omgeving. (On)gezond gedrag is niet alleen het gevolg van individueel gedrag, maar ook de omgeving waarin iemand werkt, leeft of woont heeft invloed.

Samenwerking met Duke University

Welzijn op de werkvloer bestaat uit veel verschillende factoren: fysieke en mentale gezondheid, gezonde voeding en werk-privébalans. Als organisatie heeft u grote impact op het gedrag van medewerkers door de omgeving te veranderen. Door samen te werken met Center of Advanced Hindsight (CAH) van Duke University combineren we gedragswetenschappen met onze Gezond Ondernemen ervaring. We zijn trots op deze samenwerking waar Dan Ariely, Prof. Psychologie en Gedragseconomie, en zijn team aan werken. CAH ontwerpt, test en implementeert interventies die gedrag veranderen. We gebruiken deze kennis en ervaring om organisaties te helpen bij het veranderen van hun werkomgeving. Dit doen we momenteel bij Rabobank en Achmea.

Hoe werkt Healthy Workplaces?

Healthy Workplaces helpt organisaties bij het ontwerpen van gezonde werkomgevingen vanuit de gedragswetenschap. Een gezonde werkomgeving is een belangrijke voorwaarde voor een aantrekkelijke organisatie. Zo blijft u een organisatie waar medewerkers graag willen werken. Daarnaast verhoogt het de mentale en fysieke gezondheid van medewerkers. In een programma van een half jaar doen we onderzoeken, ontwerpen en testen we interventies. Uiteraard alles op maat gemaakt in samenwerking met u en uw organisatie. Met een team werkt u 6 maanden aan een aanpak die aanzet tot gedragsverandering binnen uw organisatie. Met als doel gezonde medewerkers en een toekomstbestendige organisatie.

Wat kunt u verwachten van Healthy Workplaces?

Gedragsonderzoeken

Wilt u weten welke elementen effect hebben op het (on)gezonde gedrag van mensen? In dit artikel staan voorbeelden genoemd van verschillende gezondheidsinterventies getest binnen organisaties die inzicht geven in wat wel of niet werkt en wat de impact is.

Programma en kosten

Meer informatie over het programma en de kosten vindt u in deze presentatie. Mocht u een gezondheidsbudget hebben, dan is het mogelijk om een groot deel hieruit te bekostigen.

Wilt u meer weten over Healthy Workplaces? Neem contact met mij op

MoƤra Lieuw-Hie

Moara Lieuw-Hie

+31 (0)6 127 97 500

Volg ons op:

  • LinkedIn
  • e-mail

Wilt u meer weten over Healthy Workplaces? Neem contact met mij op

Mirjam Oosterbroek

Mirjam Oosterbroek

+31 (0)6 239 42 361

Volg ons op:

  • LinkedIn
  • e-mail

Volg ons op LinkedIn

Laat je inspireren en praat mee over actuele onderwerpen.

Naar LinkedIn