Rielle Nij Bijvank

Adviseur Gezond Ondernemen - Zilveren Kruis

  • Schrijft over:

Riëlle Nij Bijvank adviseert klanten in verschillende sectoren om passend beleid te ontwikkelen voor het vergroten van de gezondheid en vitaliteit van alle medewerkers. Ze vindt het een uitdaging om samen met de klant toe te werken naar een integrale vitaliteitsaanpak waarin aandacht is voor aanbod en activatie van zowel medewerkers als leidinggevenden. Riëlle neemt haar achtergrond als HR projectleider vitaliteit & duurzame inzetbaarheid mee in haar advieswerk.

 
Vraag 1: Waar komt jouw passie voor gezond ondernemen vandaan?
Als Adviseur met een strategische HR-achtergrond vind ik het interessant om te zien dat organisaties steeds vaker een organisatie willen creëren waar de vitaliteit van medewerkers gestimuleerd wordt. Logisch ook, want we staan steeds meer onder druk om zowel in het werk als in ons privéleven veel ballen in de lucht te houden. Des te belangrijker dat medewerkers tijdens het werk gezonde keuzes kunnen maken en hierin uitgedaagd worden. Ik geloof erin dat vitale medewerkers met energie presteren op het werk en zichzelf continu ontwikkelen. Een win-winsituatie dus!
 
 
Vraag 2: Waar ligt jouw kracht in je functie?
In mijn gesprek met klanten ben ik altijd nieuwsgierig naar de unieke kenmerken van de organisatie en naar de drijfveren en ambities van de klant zelf. Ik kies voor een persoonlijke benadering, omdat ik mijn advies dan kan toespitsen op de behoefte van de klant. Soms is het bijvoorbeeld nodig om eerst interne stakeholders met elkaar te verbinden, voordat gestart wordt met een vitaliteitsaanpak. Deze dynamiek tussen proces en inhoud vind ik fascinerend en ik help mijn klanten graag om in die transitie kansen te creëren.
 
 
Vraag 3: Welke tips zou je elke ondernemer of HR-professional geven?
Organiseer een kritische groep van meedenkers om u heen, inspireer hen met nieuwe inzichten of ideeën die je hebt en vraag regelmatig feedback van hen. Zij kunnen uw ambassadeur worden en een belangrijke bijdrage leveren aan de implementatie in de praktijk.
 
Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea