man met mobiel in hand

Voor medewerkers tijdens corona

Bijna de helft van de Nederlanders maakt zich nu zorgen over hun fysieke gezondheid. Daarbij maakt een kwart zich ook zorgen over de mentale gezondheid. Wij geven tips en bieden oplossingen om fysiek en mentaal gezond te blijven.

Voor medewerkers tijdens corona

Bijna de helft van de Nederlanders maakt zich nu zorgen over hun fysieke gezondheid. Daarbij maakt een kwart zich ook zorgen over de mentale gezondheid. Wij geven tips en bieden oplossingen om fysiek en mentaal gezond te blijven.

Ons aanbod gezondheidsoplossingen speciaal voor medewerkers

Wij bieden gezondheidsoplossingen aan via de werkgever. Ook biedt Zilveren Kruis nu oplossingen aan die inspelen op de huidige situatie en extra ondersteuning bieden. Wij hebben een aantal oplossingen op een rij gezet, waar u meteen mee kunt beginnen.

blote voeten en handen

Uw gezondheid: lichaam en geest

Veel thuis zijn en de combinatie met werken en kinderen kan heel uitdagend en stressvol zijn. Wij helpen u graag om ook thuis fysiek en mentaal fit te blijven.

vrouw met mobiele telefoon

Doe mee met de Actify challenge

Na deze 14-daagse challenge weet u wat kan helpen om fit en positief te blijven. Ook zijn er specifieke series toegevoegd hoe u thuis in beweging blijft. Actify is de vitaliteitscoach die u helpt om in kleine stappen gezonder te leven.

vrouw achter laptop

Online module Grip op coronastress

Zilveren Kruis biedt deze online module van Stichting mirro tot en met 31 juli 2020 kosteloos aan. U kunt deze module vanuit uw eigen huis volgen, op het moment dat het u uitkomt. Stichting mirro biedt, naast de module Grip op Coronastress, 18 online zelfhulp modules aan. Met deze modules krijgt u beter inzicht in uw mentale gezondheid. De modules bestaan uit tips, oefeningen en ervaringsverhalen.

vrouw werkt thuis

Online cursussen Therapieland

Via Therapieland volgt u gratis toegankelijke programma’s. De onderwerpen zijn: Omgaan met coronastress, Thuiswerken, Mindfulness, Oplossingsgericht opvoeden, Relatieboost, Eenzaamheid, Bewegen en Communiceren. U maakt zelf een account aan en kan 8 programma’s volgen.

man met baard

Tips voor versterking van uw veerkracht

Samen met onze partner Shared Ambition hebben wij tips op een rij gezet hoe u uw veerkracht versterkt. De huidige situatie vraagt veel van ons aanpassingsvermogen en creativiteit. Juist nú is het belangrijk om veerkracht te ontwikkelen. Als je veerkrachtig bent, kun je beter omgaan met stress en je - ook onder lastige omstandigheden - gelukkig voelen.

benen van een man met halter op de grond

Gratis wekelijks webinar: Werken aan uw weerstand

Hoe blijft u gezond eten, voldoende bewegen, genoeg ontspannen en ook nog proberen te werken. Maar hoe dan?! Iedere donderdag om 14.00 uur geven de vitaliteitsadviseurs van Bewegen Werkt in een webinar van 30 minuten tips, inzichten en handvatten waar u zelf direct mee aan de slag kunt.

Omgaan met de nieuwe situatie

Het zijn andere tijden. Welk effect hebben de maatregelen rondom het coronavirus op u? Met het beantwoorden van 5 vragen krijgt u daar iets meer inzicht in. Op basis van uw antwoorden geven wij u informatie, tips en inspiratie. We helpen u graag!

Doe de Alles oké-Check

Achter de schermen

In Achter de Schermen vindt u antwoorden van experts op de veelgestelde vragen over corona. En u ontdekt wat Zilveren Kruis in deze tijd voor verzekerden en de zorgverleners doet. Ook beantwoorden wij vragen over zorg, de zorgverzekering en financiële vragen. Hier vindt u ook waar uw medewerkers vragen over corona kunnen stellen via App de Vakantiedokter.

Naar achter de schermen