De top 10 in organisatiecultuur

22-11-2017
1 minuut leestijd
De cultuur in uw organisatie aanpassen is een flinke opgave, maar u hoeft niet te starten vanaf nul. Er zijn organisaties die al furore maken met bijzondere HR-plannen, maatregelen en vrijheden voor hun medewerkers. Wat kunt u van deze organisaties leren?
De top 10 in organisatiecultuur

Entrepreneur zette de tien beste organisatieculturen op een rij. Wij lichten even onze drie persoonlijke favorieten uit: Zappos, Southwest Airlines en Chevron.

1. Zappos

Sterk bij Zappos is dat zij hun organisatiecultuur zien als de kern van hun bedrijf. Want: gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige klanten, en dus goede cijfers. Dit betekent ook dat iedere nieuwe medewerker in deze organisatiecultuur moet passen. Vinden ze er toch niets aan na de eerste week? Dan krijgen ze zelfs $2000 als ze stoppen: zo houdt Zappos alleen échte enthousiastelingen over.

Vind je er toch niets aan na de eerste week? Dan krijg je zelfs $2000 als je stopt

2. Southwest Airlines

Bij Southwest Airlines is te zien dat het loont om de koers van het bedrijf duidelijk uit te zetten en te communiceren. Doordat alle medewerkers op de hoogte zijn van de doelstellingen en de visie, heerst er een echt teamgevoel: samen bouwen aan de organisatie. En een team: daar willen medewerkers bij horen.

3. Chevron

Chevron laat zien wat er aan de basis ligt van gelukkige en vitale medewerkers: een gevoel van veiligheid. Weinig poespas, maar veel gezondheidsprogramma’s, pauzes en aandacht voor elkaar zorgen er bij deze oliemaatschappij voor dat de medewerkers zich gewaardeerd voelen en met goede zin aan de slag gaan.

Bekijk de hele lijst

Sfeer

Is elk succes een excuus voor taart? Of mogen jullie juist wel wat vaker op de prestaties proosten? En krijgen de juiste mensen de juiste credits?

Ik wil de gratis CultuurKaarten

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze auteur

schrijvende hand

Gastblogger

Volg ons op:

  • LinkedIn
  • e-mail

Volg ons op LinkedIn

Laat je inspireren en praat mee over actuele onderwerpen.

Naar LinkedIn