De perfecte functie voor talent

10-11-2017
1 minuut leestijd
Zoekt u de perfecte kandidaat voor uw vacature? Of zoekt u naar talent en bouwt u daar een functie omheen? HR professionals van Facebook pleiten voor dat laatste. Mensen gaan namelijk niet weg bij een bedrijf vanwege slecht leiderschap - hoewel dat natuurlijk niet helpt - maar vanwege het werk zelf.
De perfecte functie voor talent

Wanneer talenten blijven liggen en energie voor een passie verloren gaat, blijft de persoonlijke groei achter. Eeuwig zonde. Helemaal omdat het merendeel van de dag op de werkvloer wordt besteed. Daarom zoeken ze bij Facebook altijd naar manieren om persoonlijke passies en talenten ook op professioneel vlak in te zetten.

Welke talenten hebben uw medewerkers? Bij Facebook proberen ze dit te achterhalen via entry interviews. Dit is de proactieve tegenhanger van het exit interview, waarin managers veelal te laat ontdekken wat een medewerker mist in zijn of haar baan. Met die kennis op zak, kan een functie worden aangepast aan de medewerker. Zo zijn er bij Facebook voorbeelden van de vliegfanaat die als advocaat voornamelijk luchtvaartzaken behandelt, de muziekliefhebber die zijn gitaar meeneemt naar zijn lessen op de basisschool, of de leidinggevende die een stap terug doet omdat hij het uitvoerende werk mist.

Hoe kunt u persoonlijke passies en talenten professioneel inzetten?

- Artikel over de inzet van talenten bij Facebook

10-11-2017
1 minuut leestijd

Een van onze klanten is DSM. Ook zij stimuleren talent; een medewerker gaf yogatraining om collega’s een relaxte ervaring te bezorgen en een ander leerde zijn collega’s gezond te koken. Mooie voorbeelden van wat er kan gebeuren wanneer er een cultuur heerst waarin medewerkers gebruik durven te maken van hun vrijheid en zich voldoende thuis voelen om uit hun comfort zone te stappen.

Lees het hele verhaal van Facebook

Ontwikkeling

'Maar zo doen we het al jaren', is nooit een excuus. Hebben jullie zicht op wat er er goed of fout gaat? En wat doen mensen als ze zien dat er iets beter kan? Krijgen ze de ruimte om zich uit te spreken tegen vastgeroeste processen?

Ik wil de gratis CultuurKaarten

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze auteur

schrijvende hand

Gastblogger

Volg ons op:

  • LinkedIn
  • e-mail

Volg ons op LinkedIn

Laat je inspireren en praat mee over actuele onderwerpen.

Naar LinkedIn