Hoe krijgt u uw organisatiecultuur gezond?

07-11-2017
1 minuut leestijd
De gezondheid en vitaliteit van medewerkers is de afgelopen jaren een steeds prominentere rol gaan spelen in het beleid van organisaties. Ondanks deze positieve ontwikkeling, blijkt dat de organisatiecultuur hier vaak onvoldoende op is ingericht. Voor Zilveren Kruis een signaal dat het thema Gezonde Organisatiecultuur extra aandacht verdient.
Gezonde organisatiecultuur

De aandacht verslapt

In opdracht van Zilveren Kruis heeft Motivaction een onderzoek uitgevoerd naar de gezondheid bij organisaties. De conclusie is opvallend: de aandacht verslapt. “Werkgevers, hebben minder belangstelling voor het welbevinden van hun medewerkers”, aldus Jan-Willem Evers, directeur Commercie - Zilveren Kruis. Zo is er minder aandacht voor het bespreken van functioneringsproblemen als gevolg van een ongezonde leefstijl (50% vs. 62% in 2015) en wordt in mindere mate gekeken naar aangepast werk als een medewerker niet goed meer functioneert (57% vs. 76% in 2015). De organisatiecultuur ondersteunt het welbevinden onvoldoende, terwijl diezelfde cultuur juist een sleutelrol speelt in het stimuleren van de productiviteit, vitaliteit en motivatie van medewerkers.

Jan-Willem Evers
Werkgevers hebben minder belangstelling voor het welbevinden van hun medewerkers

- Jan-Willem Evers, directeur Commercie Zilveren Kruis

Campagne Gezonde Organisatiecultuur

Uw medewerkers zijn het kloppend hart van uw organisatie. Daarom is het extra belangrijk dat ze fysiek en mentaal gezond zijn. Volg Zilveren Kruis de komende weken en laat u inspireren over hoe een gezonde organisatiecultuur uw organisatie verder kan helpen. Er verschijnen onder andere interessante podcasts, blogs, interviews op de website en u kunt reageren op onze berichten op LinkedIn.

Ontwikkeling

'Maar zo doen we het al jaren', is nooit een excuus. Hebben jullie zicht op wat er er goed of fout gaat? En wat doen mensen als ze zien dat er iets beter kan? Krijgen ze de ruimte om zich uit te spreken tegen vastgeroeste processen?

Ik wil de CultuurKaarten

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze auteur

schrijvende hand

Gastblogger

Volg ons op:

  • LinkedIn
  • e-mail

Volg ons op LinkedIn

Laat je inspireren en praat mee over actuele onderwerpen.

Naar LinkedIn