Vind uw ideale flexplek

  Een hip koffietentje, een ruimte met andere flexwerkers of hartje centrum op het terras? Wie op zoek is naar een flexwerkplek heeft tegenwoordig een luxeprobleem, want er zijn vele locaties waar u aan de slag kunt. Gezond Ondernemen zet een aantal aanbieders van flexplekken voor u op een rij.

  Als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) hoeft u uw dagen allang niet meer eenzaam achter uw bureau op zolder te slijten. In elke stad zijn er tal van organisaties die trendy flexwerkplekken aanbieden voor flexwerkers, freelancers, zzp’ers en forenzen. Dit kan voor een dag(deel), een week of zelfs een maand. Een flexplek biedt verschillende voordelen:
   
  • U komt gemakkelijk in contact met andere ondernemers. Zo bent u vaker aan het netwerken.
  • U bent niet gebonden aan het huren van een vaste kantoorruimte en dat bespaart u veel geld.        
                                                   

  Low-budget of luxe?

  Bij de ene aanbieder is vooraf een plek reserveren een must, terwijl u bij de ander zo kunt binnenlopen. Ook de kosten verschillen. De ene plek biedt veel comfort voor een stevige prijs, terwijl u ergens anders een eenvoudig kantoor vindt voor een low-budget prijs. De website Deskbookers biedt een overzicht van 450 aanbieders verspreid over heel het land. Ook de site Over het Nieuwe Werken zet een aantal flexwerkplekken op een rij.
   
  Wilt u zeker zijn van een flexwerkplek? Bij Seets2meet reserveert u van tevoren online een werkplek. Daar zijn geen kosten aan verbonden, maar er wordt wel gevraagd om kennis te delen met andere aanwezigen. Op We Work kunt u niet alleen een flexplek, maar ook een vergaderruimte reserveren en hierbij kunt u direct selecteren welke faciliteiten u van belang vindt.
   

  Lokaal

  Veel aanbieders richten zich nadrukkelijk op de lokale markt. Op zoek naar een plek in de binnenstad van Den Haag, Utrecht of Eindhoven? Huur dan een flexwerkplek via de coworking community Igluu. Hier deelt u een luxe, hippe werkomgeving met andere zzp’ers die net als u serieus aan de weg timmeren. Leden krijgen een ­werkplek met draadloos internet, printer, scanner en Nespresso-apparaat.
   
  In Amsterdam en Den Haag biedt Spaces design werkplekken met houten vloeren, meubels in pasteltinten, een knusse kantine en veel licht. Op zoek naar een werkplek in Arnhem? Goede Gasten heeft flexwerkplekken en ontmoetingskantoren voor freelancers en ondernemers. Bent u in Utrecht op zoek naar een werkplek in een luxe pand met tuin en terras, kijk dan eens op Maliebaan45. U krijgt de garantie altijd terecht te kunnen. U kunt per keer afspreken, of een abonnement nemen, zonder lidmaatschap verplichting.
   
  En mocht er toch geen plek zijn, dan kunt u altijd terecht bij een van de vele koffietentjes, bibliotheken en stationsrestauraties bij u in de buurt.
   
  *Beeldcredits © Nationale beeldbank/renee teunis

  Gerelateerde artikelen

  Gezonde leefstijlEen gezonde werkvloer is niet duur

  Een gezonde werkvloer is niet duur

  Ruim 8 maanden geleden spraken we met Aeres Groep over hun gezondheidsbeleid. Op het Groenhorst Almere was de pilot Goed bezig toen bijna een jaar op weg.

  Lees meer
  Gezonde leefstijlMotivatie of bemoeizucht?

  Motivatie of bemoeizucht?

  53 procent van de werknemers vindt dat de werkgever te weinig doet om medewerkers gezond, fit en productief te houden. Dit blijkt uit onderzoek dat Motivaction uitvoerde in opdracht van Zilveren Kruis.

  Lees meer
  Gezonde leefstijlNieuwe inzichten voor Groenten en Fruit Groothandelsfonds

  Nieuwe inzichten voor Groenten en Fruit Groothandelsfonds

  Hoe zorg je ervoor dat zowel werkgevers als werknemers echt actie ondernemen op het vlak van duurzame inzetbaarheid? In opdracht van het Groenten en Fruit Groothandelsfonds ondersteunen we de ontwikkeling van een digitale toolkit.

  Lees meer
  Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea