vrouw geeft presentatie

Dossier: Goed voorbeeldgedrag

Welk voorbeeldgedrag zien medewerkers in jouw organisatie? In dit dossier delen we graag een aantal stellingen met je, over wat een leidinggevende nou eigenlijk wel of niet kan doen. 

Dossier: Goed voorbeeldgedrag

Welk voorbeeldgedrag zien medewerkers in jouw organisatie? In dit dossier delen we graag een aantal stellingen met je, over wat een leidinggevende nou eigenlijk wel of niet kan doen. 

Vitaliteit op de werkvloer

We kunnen er veel over praten, maar het is ook: doen. En in dat doen hebben leidinggevenden in je organisatie een belangrijke rol. Want welk voorbeeldgedrag laten zij eigenlijk zien?

#kandat

Een leidinggevende die soms niet te bereiken is...

Een lange afspraak heeft iedereen wel eens, maar in de digitale samenleving waar we nu in leven verwachten we toch binnen een paar uur wel een reactie. Ook wel zo handig als je snel akkoord nodig hebt op een document of beslissing. Logisch, toch? 

Wat vindt de expert?

Beter in je vel met je biologische klok

Neuroloog en slaapspecialist Monique Vlak weet hoe we het goede voorbeeld kunnen geven op slaapgebied en het natuurlijke ritme van medewerkers kunnen ondersteunen.

Lees het blog

#kandat

Een leidinggevende die aangeschoten is op een feestje...

Na dagen werken eindelijk de vrijmibo of ‘s avonds eens met het team proosten op succes: na hard werken moet je de teugels soms even laten vieren. Maar blijf je ook een beetje baas op een borrel buiten werktijd? Of kun je prima aangeschoten zijn? 

Wat vindt de expert?

Welk voorbeeld geven onze leidinggevenden?

Welk gedrag vertonen leidinggevenden bij Zilveren Kruis eigenlijk? We vragen het de teamleden van onze managers Franka van der Ende en Dennis van ‘t Hart en bespreken deze feedback met hen. 

Lees het verhaal

Vitaal Leiderschap kun je leren

Zonder vitale medewerkers geen succesvolle organisatie. Maar welke rol is hierin weggelegd voor een leidinggevende? Ontdek in slechts 7 vragen hoe Vitaal Leiderschap eruit kan zien en hoe jouw organisatie het doet in vergelijking met anderen. 

Start de scan

Sta jij elke week in de rij voor de snacks?

Of ben jij je bewust van je voorbeeldfunctie? Scherp de keuzes van jou en je collega’s aan met de ‘Goed voorbeeld’-editie van Beter-in-je-vel-Bingo.

Download de bingokaart (pdf)

Ga aan de slag met Vitaal leiderschap!

Help uw medewerkers met het goede voorbeeld. 

Man achter bureau

Uitgeslapen werkt beter

De training Uitgeslapen werkt beter! is voor leidinggevenden en medewerkers die slecht slapen en hierdoor problemen ondervinden.

Gezin aan tafel

Werk en Gezin

Een drukke baan combineren met een rijk gezinsleven is niet altijd eenvoudig. Leer beter omgaan met verwachtingen en valkuilen.

Man met ananas

Voeding en Energie

Na lunch of avondeten slaat de vermoeidheid vaak toe. Een evenwichtig voedingspatroon voorkomt zulke dips.

Bel ons

U kunt ons bereiken van ma t/m vrij
08:00 – 17:30.

MKB 071 364 19 20

Grootzakelijk 071 367 08 25

Intermediair 071 364 19 50

Volg ons op LinkedIn

Laat je inspireren en praat mee over actuele onderwerpen.

Naar LinkedIn