man en vrouw staan buiten

Hoe zitten je medewerkers in hun vel?

Alles telt mee als het om de gezondheid van je medewerkers gaat. Ontdek tips, inspirerende verhalen en handige tools. En inspireer jouw medewerkers om zelf aan de slag te gaan met hun totaalplaatje.

Hoe zitten je medewerkers in hun vel?

Alles telt mee als het om de gezondheid van je medewerkers gaat. Ontdek tips, inspirerende verhalen en handige tools. En inspireer jouw medewerkers om zelf aan de slag te gaan met hun totaalplaatje.

Doe de Beter-in-je-vel-Check

Hoe zitten je medewerkers in hun vel? Stuur ze de Beter-in-je-vel-Check en vul de check vooral ook zelf in! Zo ontdek je met welke tips en uitdagingen in de Actify app jij kunt werken aan je vitaliteit.

Naar de check

Beter in je vel met je biologische klok

Goed voor jezelf zorgen is natuurlijk altijd belangrijk, maar in deze tijd wel een behoorlijke uitdaging. En dan kunnen we best wat hulp gebruiken bij onze vitaliteit.

Lees het artikel van een slaapspecialist

Blader door alle dossiers

Fijne werkplek

Veilig? Natuurlijk. Comfortabel? Dat ook. Maar is je werkplek stimulerend? En gezond? In dit dossier lees je wat een fijne werkplek inhoudt en wat jij kunt verbeteren.

Goed voorbeeldgedrag

Welk voorbeeldgedrag zien medewerkers in jouw organisatie? In dit dossier delen we graag een aantal stellingen met je, over wat een leidinggevende nou eigenlijk wel of niet kan doen.

Meer bewegen

In dit dossier check je met het Zitrapport hoe het ervoor staat met het zitgedrag in jouw organisatie en hoor je in de podcast 1000 stappen waarom 'bewegen' je productiever maakt.

Mentaal sterker

Als je goed in je vel zit, vliegt het werk door je handen en kun je beter omgaan met tegenslagen. Ontdek in dit dossier hoe je de mentale conditie op de werkvloer kunt versterken.

Sterk teamgevoel

Collega's zie je soms nog meer dan vrienden of familie. Hoe creëer je een team waarin medewerkers zich durven te ontwikkelen? In dit dossier lees je alles over het versterken van teamgevoel.

Waardevolle gesprekken

In dit dossier ontdek je wat 'aandacht' inhoudt, hoe je een compliment moet geven en hoor je in de podcast 1000 stappen hoe je waardevollere gesprekken voert.

Meer leesstof

Jan-Willem Evers, directeur Commercie Zilveren Kruis
Artikel
15-10-2020
4 minuten leestijd

Alles telt mee als het gaat om gezondheid

Als partner van werkend Nederland brengt Zilveren Kruis gezondheid dichterbij voor honderden organisaties. De buitengewone coronaperiode benadrukt als nooit tevoren het belang van een goed gezondheidsbeleid.

vrouw piekeren
Artikel
22-09-2020
2 minuten leestijd

Verzuim door schulden, hoe ga je ermee om?

Een financiële schuld kan veel druk leggen op een medewerker. Zoiets aankaarten bij je baas vereist veel moed. Zeker als je merkt dat je door deze problematiek minder hebt gepresteerd dan gewoonlijk.

lachende vrouw
Artikel
16-09-2020
4 minuten leestijd

Contact met collega's: het medicijn tegen vermoeidheid

Voel jij je ook zo moe? Dat is niet zo gek. De stress rondom het coronavirus leidt namelijk tot meer vermoeidheid bij medewerkers. Daarin speelt het gebrek aan sociale interactie een belangrijke rol.

vrouw slapend in bed
Artikel
15-09-2020
5 minuten leestijd

Waarom de coronatijd ons zo uitput

De onzekerheid van het coronavirus leidt tot vermoeidheid op de werkvloer. Die vermoeidheid speelt niet alleen tijdens de crisis een rol, maar ook erna. Vergeet daarom niet vooruit te kijken en te anticiperen op de aankomende volksvermoeidheid!

man met handen voor gezicht
Artikel
14-09-2020
3,5 minuten leestijd

Verhoogd risico op burn-outs door corona

Alsmaar stilzitten, aanhoudende onzekerheid en het omgooien van dagelijkse routines. De coronacrisis brengt veel veranderingen met zich mee.

collega's lachen met elkaar
Artikel
24-06-2020
8 minuten leestijd

Terug naar kantoor: hoe pak je dat als organisatie aan?

Welke HR-Manager of directeur had dat nou gedacht? Dat 2020 het jaar is geworden van het ontwikkelen van een ‘terug-naar-kantoor- plan’?

Aan de slag met Actify

De Actify- app helpt je medewerkers in kleine stappen naar een gezondere leefstijl. De app coacht met praktische tips, lekkere recepten, een stappenteller, inspiratie en meditaties. Je kiest wat bij je past. En dat helemaal gratis! Met de app plan je makkelijk al jouw activiteiten. Download de Actify- app en ga aan de slag!