meisje met margrietje in hand

Aan het werk met stress

Help jij je medewerkers hun grenzen aan te geven? Goed bezig! We helpen je met praktische tips. Want gezondheid gaat over veel meer dan je denkt.

Aan het werk met stress

Help jij je medewerkers hun grenzen aan te geven? Goed bezig! We helpen je met praktische tips. Want gezondheid gaat over veel meer dan je denkt.

Luister naar 1000 stappen

afbeelding Roos Schelvis
Podcast
15:19 minuten

Werkdruk vs werkstress

Hard werken voelt vaak wel lekker. Maar werkdruk, dat ziet HR-beleidsadviseur en onderzoeker Roos Schelvis niet als iets positiefs. Arjen en Roos ontmoeten elkaar in een park om te sparren over omschakelen naar digitaal werken en wat het oplevert als je toegeeft dat je iets moeilijk vindt.

afbeelding Mark van Vugt
Podcast
16:02 minuten

Werk en privé: een hele 'Hollandse' scheiding

Werk en privé: volgens hoogleraar Psychologie Mark van Vugt een hele ‘Hollandse’ scheiding. Eén die voor de nodige stress zorgt sinds veel mensen thuiswerken. Bij medewerker én leidinggevende. Arjen sluit aan bij Mark’s wandeling over een herfstige heide voor een gesprek over gezondheid georiënteerd leiderschap

Direct aan de slag

illustratie vrouw in yogahouding

Zo blijf je stress de baas | Infographic

Stress is de belangrijkste oorzaak voor verzuim. Deze infographic voor op de werkvloer helpt medewerkers stress te herkennen én hier beter mee om te gaan.

collega's op de werkvloer

Beter-in-je-vel-Bingo!

Door een momentje te nemen voor je mentale gezondheid, zit je beter in je vel. Maar laten we eerlijk zijn: soms schiet het er bij in. Tijd voor een beetje motivatie in de vorm van een potje Beter-in-je-vel-Bingo! Neem het op tegen je collega’s, spaar die volle kaart en ga voor de overwinning.

illustratie man liggend op bank

Netflixend in slaap vallen | Infographic

En meer verslavende gewoontes die je kunt afleren (heus!) voor het slapengaan.

Typisch, herkenbaar, bijzonder of grappig

In Kleinwerkgeluk delen we alledaagse situaties van de werkvloer. Wat bezorgde jou afgelopen tijd een glimlach?

Deel op LinkedIn #kleinwerkgeluk

Meer leesstof

Is jullie werkdruk verhoogd sinds corona?

1 op de 3 medewerkers ervaart meer werkdruk dan ooit. Bij 21% nam het ziekteverzuim op werk toe en 11% zegt door de coronacrisis zelfs tegen een burn-out aan te zitten. Weet je niet of de werkdruk in jouw organisatie hoger is sinds de coronacrisis? Even inchecken bij medewerkers geeft jou vaak een snelle indruk en je medewerkers het gevoel dat ze gehoord worden!

Aan het werk met stress

""

Workshop Werk en Ouderschap

Iedereen wil werk en gezin succesvol combineren. Werk in combinatie met de leeftijdsfase van de kinderen en eventuele mantelzorgtaken bepalen in de levensfase vaak de mate van stress.

""

Werken aan Veerkracht

Ongeveer 1 op de 3 werknemers heeft last van werkdruk. Dat is niet alleen vervelend, maar op den duur ook slecht voor je gezondheid.

""

Bewust beLeven met mindfulness

Stress verminderen, zelfkennis verhogen en beter in balans blijven. Het komt allemaal aan bod in een persoonlijk coachingstraject ‘Bewust beLeven met mindfulness’.

Aan de slag

Door de omgeving te veranderen, kan een medewerker zijn gedrag veranderen. Bekijk de gezondheidsoplossingen waarmee je jouw medewerkers versterkt.

Bekijk alle gezondheidsoplossingen

Volg ons op LinkedIn

Laat je inspireren en praat mee over actuele onderwerpen.

Naar LinkedIn