​​

Dossier:
Waardevolle gesprekken

In dit dossier ontdek je wat 'aandacht' inhoudt, hoe je een compliment moet geven en hoor je in de podcast 1000 stappen hoe je waardevollere gesprekken voert.

Naar de podcasts​​

​ ​​

Luister naar 1000 stappen

 
​​​​​​

Routes op landkaarten en open voortgangsgesprekken

Wat moet je dan doen om medewerkers te binden en te boeien? Het antwoord schuilt in aandacht en tijd. Flynth Adviseurs & Accountants neemt dat gesprek serieus en durft de uitdaging, met prikkelende interne communicatie en gedegen training, zeker aan.

Lees het verhaal van Flynth​​​​​​​

#kandat

In een fijne organisatie kun je jezelf zijn en is het oké dat je leuke of minder leuke verhalen van thuis, meeneemt naar kantoor. Maar is het ook belangrijk dat je op de hoogte bent van elkaars privéleven? En moet een leidinggevende daar het voortouw in nemen?

Wat vindt de expert?​​​
Illustratie zandloper 

Op zoek naar betrokken medewerkers

Medewerkers die via feedback erkenning voor hun werk krijgen, zijn 3 keer zo betrokken dan degenen die geen feedback ontvangen (IBM Analytics, 2015).

 

Illustratie 

Feedback? Zeg het direct!

Hoe spontaner en sneller je feedback uitspreekt, hoe beter. Kilian Wawoe: ‘Als het kan, zeg je het liefst meteen iets. Anders koppelen onze hersenen de beloning of de straf niet aan de actie. Boetes komen bijvoorbeeld veel te laat: ze doen wel pijn in je portemonnee, maar hebben weinig effect op je gedrag.’

 

illustratie post-it

 


Typisch, herkenbaar, bijzonder of grappig

In Kleinwerkgeluk delen we alledaagse situaties van de werkvloer. Wat bezorgde jou afgelopen tijd een glimlach? Deel het via #kleinwerkgeluk.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Ga aan de slag met Vitaal leiderschap!

Help uw medewerkers met het voeren van waardevolle gesprekken.
 
 
​​

​Op de hoogte blijven van dit dossier of andere dossiers bekijken?

 

​ 

Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea