Vitale medewerkers, succesvolle organisaties

Een omgeving die medewerkers stimuleert om gezond te werken en te leven. Hoe zet u uw medewerkers centraal?

Laat u inspireren 


Verander de omgeving, dan verandert de mens

Wij zien dat succesvolle bedrijven zich onderscheiden door gezonde en vitale medewerkers. Het belang van eigen regie van medewerkers neemt toe. Voorheen lag de focus vooral op het veranderen van het individu bij het realiseren van een duurzame gedragsverandering en werd gestuurd op eigen regie. Dit levert niet het gewenste resultaat op. Het vermogen tot het nemen van eigen regie is ontwikkelbaar via onze omgeving, privé en op het werk, via cultuur en door de rol van leidinggevenden. Kortom, verander de omgeving, dan verandert de mens.  
Hoe zet u uw medewerkers centraal?

Dit doel willen we bereiken door bij te dragen aan een verandering naar een situatie waar het welzijn van medewerkers centraal staat.
Dit is een gedeelde verantwoordelijkheid van organisatie, leidinggevende en medewerker.


Organisatie

De omgeving heeft veel invloed op het welzijn van medewerkers. In een gezonde organisatiecultuur is 67% van de medewerkers intrinsiek gemotiveerd ten opzichte van 32% in een minder gezonde organisatiecultuur. 


Leidinggevende

De rol van leidinggevenden is enorm belangrijk in een organisatie. Ligt de focus op de verbeterpunten of de talenten van een medewerker? Geeft de leidinggevende het goede voorbeeld? En is er aandacht voor de vitaliteit van de medewerker?


Medewerker

Een beweging naar een organisatie waar
mensen eigen regie mogen en durven nemen,
waar werk- en thuisomgeving met elkaar in
balans zijn en het welzijn van de totale mens
centraal staat.

 

​​​​

 

Ga aan de slag met Vitaal Leiderschap

Vitale medewerkers zijn belangrijk voor een succesvolle organisatie. Maar welke rol is hierin weggelegd voor u? En hoe voert u eigenlijk het gesprek over vitaliteit? Wij helpen u in drie stappen op weg.

Ga aan de slag

 

‘Goed werkgeverschap betekent investeren in je mensen.’

Jules van de Perre, Head of Reward op de HR-afdeling van ABN AMRO zet zich bij de bank in voor een gezonde organisatiecultuur.

Lees het verhaal van ABN AMRO
 
Lees de verhalen van de koplopers in organisatiecultuur ​​​​

 

‘Je eigen talenten ontwikkelen in je werk: dát houdt je pas scherp’

Medewerkers die het bedrijf vitaler verlaten dan dat ze hier aankwamen: DSM heeft haar doelen rondom personeelsbeleid helder voor ogen.

Lees over de aanpak van DSM
 
Lees de verhalen van de koplopers in eigen regie ​​​​
​​

Gerelateerde blogs​​​​​​​


​​​​​​​​​​​​​​
Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea