Financieel goed geregeld

Wilt u er zeker van zijn dat uw zorgkosten zo laag mogelijk blijven? Wij zorgen ervoor dat u zich niet onnodig verzekert voor risico's die u niet loopt. Wij geven u graag advies op welke manieren u uw kosten zo laag mogelijk houdt.

Advies aanvragen 

Met Gezond Ondernemen is het voor u financieel ook goed geregeld!


Met Gezond Ondernemen ondersteunt Zilveren Kruis u bij het gezond houden van uw medewerkers, het snel en effectief re-integreren bij verzuim en het verzekeren van financiële risico’s bij langdurig zieke medewerkers. Door onze aanpak beloven wij dat verzuim lager wordt, de kosten dalen en de medewerkerstevredenheid stijgt. Op deze manier houdt u uw kosten zo laag mogelijk.

 

 
Icoon spaarvarken 

€400 per werknemer

Als het ziekteverzuim door duurzaam werken met 1% daalt, scheelt dat alle Nederlandse werkgevers samen jaarlijks €2,6 miljard in kosten. Dit komt neer op een bedrag van ongeveer €400 per werknemer per jaar.

Icoon poppetje op trap 

 Stijging van de productiviteit

Uit ervaringscijfers blijkt dat de
productiviteit met 5% stijgt en het
ziekteverzuim tot 15% daalt als
medewerkers vitaal zijn.

 

Icoon zieke medewerker 

Minder ziekteverzuim

Vitale werknemers zijn
18% productiever en verzuimen
27 procent minder dan
niet vitale werknemers.

 
 
Afbeelding medewerkers aan lunchtafel 

Collectief zorgcontract

De basis- en de aanvullende verzekeringen van uw medewerkers bieden mogelijkheden voor het financieren van uw gezondheidsbeleid. In de meeste aanvullende verzekeringen zit een vergoeding voor bijvoorbeeld health checks, voedingsvoorlichting en afvallen.


Meer over collectieve zorgcontract

Afbeelding medewerkers stoelmassage 

Werkgeversverzekering Present!

Met Present! krijgt u via één tool toegang tot ruim 80 gezondheidsoplossingen. De vergoedingen vanuit Present! lopen op tot maximaal 50% van de kosten. Deze vergoedingen sluiten aan op de (mogelijke) aanvullende zorgverzekering van uw medewerkers. 


Meer over werkgeversverzekering Present!

Afbeelding zieke medewerker in rolstoel 

Verzuim- en Inkomensverzekering

Bij langdurig zieke (ex)medewerkers kunt u de financiële risico’s op hoge kosten bij (langdurige) uitval verzekeren. Als werkgever moet u de eerste twee verzuim jaren van een medewerker minimaal 70% loon doorbetalen. Met een Verzuimverzekering vangt u dit financieel risico op.


Meer over Verzuim- en Inkomensverzekering
 

​Gezondheidsexperts

Om de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers financieel te realiseren staat onze gezondheidsadviseurs voor u klaar om snel te schakelen en zaken te organiseren. Daarnaast werken we op het gebied van gezondheidsbeleid samen met ons eigen netwerk van de beste zorgaanbieders. Die we constant toetsen op bewezen effectiviteit en kwaliteit.  
 
 Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea