Dossier:
Goed voorbeeldgedrag

Welk voorbeeldgedrag zien medewerkers in jouw organisatie? In dit dossier delen we graag een aantal stellingen met je, over wat een leidinggevende nou eigenlijk wel of niet kan doen.

Naar de eerste stelling​​

​ ​

​​

Vitaliteit op de werkvloer

We kunnen er veel over praten, maar het is ook: doen. En in dat doen hebben leidinggevenden in je organisatie een belangrijke rol. Want welk voorbeeldgedrag laten zij eigenlijk zien?​

​​

#kandat

Misschien ben jij zelf degene die laat op de avond mailt. Of ontvang je in het weekend - als je net lekker met vrienden uit eten bent - een uitgebreide mail met actiepunten van een collega. Wat vind jij: kan het eigenlijk wel? Een leidinggevende ​die mailt buiten werktijd?

Wat vindt de expert? ​​​​​​

Zonder slaap niet succesvol

Neuroloog en slaapspecialist Monique Vlak weet hoe we het goede voorbeeld kunnen geven op slaapgebied en het natuurlijke ritme van medewerkers kunnen ondersteunen.​

Lees het interview​​​​
Illustratie weegschaal 

Verschil van inzicht?

55% van de leidinggevenden vindt dat zij het goede voorbeeld geven om werk-privé in balans te houden. Maar, slechts 34% van de medewerkers ervaart dit ook zo.* Rob van Drunen, Trainer & coach bij Adaptics: ‘het gedrag van een leidinggevende is besmettelijker dan dat van collega’s onderling. Hij is ook een medewerker, maar wel één met een voorbeeldrol.’ (*Kantar Public, augustus 2018).

 ​​​​​​​​​​


Welk voorbeeld geven onze leidinggevenden?

Welk gedrag vertonen leidinggevenden bij Zilveren Kruis eigenlijk? We vragen het de teamleden van onze managers Franka van der Ende en Dennis van ‘t Hart en bespreken deze feedback met hen.

​​​​Lees het verhaal​ ​​​​​​
​​

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Vitaal Leiderschap kun je leren

Zonder vitale medewerkers geen succesvolle organisatie. Maar welke rol is hierin weggelegd voor een leidinggevende? Ontdek in slechts 7 vragen hoe Vitaal Leiderschap eruit kan zien en hoe jouw organisatie het doet in vergelijking met anderen.

​​​​Start de scan​​ ​​​​​​
​​

Ga aan de slag met Vitaal leiderschap!

Help uw medewerkers met het goede voorbeeld.
 
 
​​

 

Op de hoogte blijven van dit dossier of andere dossiers bekijken?

 

 
.​​​​​​​​
​​
​​
Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea