Een goede aanpak brengt verzuim omlaag

U wilt het beste voor uw medewerkers. Daarnaast lopen de kosten door uitval snel op. Onze gezondheidsoplossingen kunt u preventief inzetten om verzuim binnen uw organisatie te verminderen.

Bekijk de gezondheidsoplossingen

Bent u al goed verzekerd voor langdurig zieke medewerkers?


Als uw medewerker langdurig ziek is, moet u de eerste 2 jaar minstens 70% van het loon doorbetalen. Een financieel risico dat grote impact op uw bedrijf kan hebben. Om dit risico te beperken, sluit u de Verzuimverzekering af. Een hele zorg minder.

 

Meer over Verzuimverzekering 
 

Voel je vitaal, zit bewust

Te veel zitten is ongezond. Deze infographic voor op de werkvloer maakt duidelijk waarom dat zo is en geeft handige tips. Leuk voor op de liftdeur of bij het koffieapparaat.
 
Vrouw cardiofitness 

Present! gezondheidsoplossingen

Met een aanbod van meer dan 80 gezondheidsoplossingen en vergoedingen van 50% is Present! de ideale oplossing voor het verminderen van verzuim.

  • Totale aanpak.
  • Verzuim oplossingen.
  • Energiekere medewerkers en gezondere werkomgeving

 

Met Gezond Ondernemen is het voor u financieel ook goed geregeld!


Met Gezond Ondernemen ondersteunt Zilveren Kruis u bij het gezond houden van uw medewerkers, het snel en effectief re-integreren bij verzuim en het verzekeren van financiële risico’s bij langdurig zieke medewerkers. Door onze aanpak beloven wij dat verzuim lager wordt, de kosten dalen en de medewerkerstevredenheid stijgt. Op deze manier houdt u uw kosten zo laag mogelijk.  

 

Icoon spaarvarken 

Besparing €400 per werknemer

Icoon fitte medewerker 

 Stijging van de productiviteit

Icoon zieke medewerker 

Minder ziekteverzuim 

 
 

Hoe pakken onze klanten verzuim aan?


'Kenniswerkers bij Rabobank ervaren soms een hoge werkdruk.'

- Gerda Verpoorte, Directeur Arbodienst
Rabobank

 

Foto Merel van Dorp

'Stressklachten zijn vaak de optelsom van privéomstandigheden en werk.'

- Merel van Dorp, Health Case Specialist Employability Center FrieslandCampina

 

 

De zakelijke verzekeringen van Zilveren Kruis

Verzeker uw bedrijf voor de financiële risico's voor langdurig uitvallen van uw medewerkers. Ook dat is Gezond Ondernemen.


Man in gedachten 

WIA-verzekering

Met onze WIA-verzekering zorgt u dat uw medewerkers niet voor financiële verrassingen komen te staan als ze langdurig arbeidsongeschikt raken.

Meer over WIA-verzekering
Vrouw in gedachten 

Verzuim & Eigenrisicopakket

Bij ziekte bent u als werkgever verantwoordelijk voor de loondoorbetaling van uw medewerkers. Een financieel risico dat grote impact op uw bedrijf kan hebben.

Meer over Verzuim & Eigenrisicopakket
 

Vraag en antwoord


Als u een gezondheidsoplossing op de overzichtspagina heeft gevonden, navigeert u naar de pagina van de desbetreffende gezondheidsoplossing. In het tabblad ‘Aanvragen’ vult u het formulier volledig in.

Wij nemen uw aanvraag op werkdagen binnen 24 uur in behandeling en u ontvangt een kostenspecificatie voor akkoord van de (rest)kosten.
Op werkdagen krijgt u van de Werkgeversdesk binnen 24 uur een kostenspecificatie.
Nadat de Werkgeversdesk de ondertekende kostenspecificatie retour heeft ontvangen, meldt de Werkgeversdesk binnen 24 uur de aanvraag bij de zorgaanbieder. De zorgaanbieder neemt binnen 5 werkdagen contact op om een afspraak te maken.
U kunt alleen gezondheidsoplossingen inzetten uit de pakketten die u heeft afgesloten. Heeft u bijvoorbeeld alleen Present! Samen afgesloten, dan kunt u geen gezondheidsoplossingen inzetten uit Present! Persoonlijk. Natuurlijk kunt u altijd meerdere pakketten aanvragen.  
Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea