Gezondheidsbeleid is altijd maatwerk

Geen enkele organisatie is hetzelfde en daarom kijken we samen met u als werkgever wat uw organisatie nodig heeft op het gebied van gezondheidsmanagement en zoeken we naar relevante gezondheidsoplossingen.

Bekijk de gezondheidsoplossingen


Illustratie infographic downloaden 

Sta sterk in je werk

Meer Bewegen, minder Roken, matig met Alcohol, gezonde Voeding en voldoende Ontspanning is een hulpmiddel om een gezonde leefstijl te creëren.
 
 
Vrouw cardiofitness 

Present! gezondheidsoplossingen

Met een aanbod van meer dan 80 gezondheidsoplossingen en vergoedingen van 50% is Present! de ideale oplossing voor uw gezondheidsbeleid.

  • Totale aanpak
  • Oplossingen voor gezondheidsmanagement
  • Energiekere medewerkers en gezondere werkomgeving

 

Met Gezond Ondernemen is het voor u financieel ook goed geregeld!


Met Gezond Ondernemen ondersteunt Zilveren Kruis u bij het gezond houden van uw medewerkers, het snel en effectief re-integreren bij verzuim en het verzekeren van financiële risico’s bij langdurig zieke medewerkers. Door onze aanpak beloven wij dat verzuim lager wordt, de kosten dalen en de medewerkerstevredenheid stijgt. Op deze manier houdt u uw kosten zo laag mogelijk.  

 

Icoon spaarvarken 

Besparing €400 per werknemer

Icoon fitte medewerker 

 Stijging van de productiviteit

Icoon zieke medewerker 

Minder ziekteverzuim 

 
 

Hoe pakken onze klanten gezondheidsbeleid aan?


Foto Els Schakenbos

'Met name hoe mensen hun werk ervaren: daarin kunnen we echt verschil maken'

- Els Schakenbos, Projectmanager Vitaliteit Rabobank

 

Foto Aafke Luimstra

'Er is een aantoonbaar verband tussen slaapritmestoornissen en overgewicht.'

- Aafke Luimstra, manager Personeel & Organisatie Strukton Rail

 

 

De zakelijke verzekeringen van Zilveren Kruis

Verzeker uw bedrijf voor de financiële risico's voor langdurig uitvallen van uw medewerkers. Ook dat is Gezond Ondernemen.


Man met krukken 

WGA eigenrisico

Met onze WGA eigenrisicoverzekering verzekert u zich voor het risico van langdurige arbeidsongeschiktheid van uw (ex-)medewerkers.

Meer over WGA eigenrisico
 

Verzuimverzekering

De eerste 2 jaar moet u van de wet zieke medewerkers minimaal 70% loon doorbetalen. Met de Verzuimverzekering vangt u dat financiële risico op.

Meer over Verzuimverzekering

Gerelateerde artikelen

GezondheidsbeleidWaarom juist managers meer vatbaar zijn voor werkstress

Waarom juist managers meer vatbaar zijn voor werkstress

Er zijn tientallen artikelen gewijd aan hoe je als manager stress bij je medewerkers kunt voorkomen. Maar hoe zit het met de stress die leidinggevenden zelf ervaren?

Gezonde leefstijlWaarom je medewerkers buiten werktijd beter met rust kunt laten

Waarom je medewerkers buiten werktijd beter met rust kunt laten

Met een smartphone op zak en onbeperkt toegang tot internet zijn we altijd en overal bereikbaar. Handig, zou je zeggen. Maar continu ‘aan’ staan vreet energie.

Gezonde leefstijlJetlag? Met deze 4 tips heb je er minder last van

Jetlag? Met deze 4 tips heb je er minder last van

Voor cabinepersoneel is schipperen tussen verschillende tijdszones dagelijkse kost. Met deze vier tips houd je de klachten beperkt.

Vraag en antwoord

Als u een gezondheidsoplossing op de overzichtspagina heeft gevonden, navigeert u naar de pagina van de desbetreffende gezondheidsoplossing. In het tabblad ‘Aanvragen’ vult u het formulier volledig in.

Wij nemen uw aanvraag op werkdagen binnen 24 uur in behandeling en u ontvangt een kostenspecificatie voor akkoord van de (rest)kosten.
Op werkdagen krijgt u van de Werkgeversdesk binnen 24 uur een kostenspecificatie.
Nadat de Werkgeversdesk de ondertekende kostenspecificatie retour heeft ontvangen, meldt de Werkgeversdesk binnen 24 uur de aanvraag bij de zorgaanbieder. De zorgaanbieder neemt binnen 5 werkdagen contact op om een afspraak te maken.
U kunt alleen gezondheidsoplossingen inzetten uit de pakketten die u heeft afgesloten. Heeft u bijvoorbeeld alleen Present! Samen afgesloten, dan kunt u geen gezondheidsoplossingen inzetten uit Present! Persoonlijk. Natuurlijk kunt u altijd meerdere pakketten aanvragen.  
Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea