Verbetermaatregelen in 2018

Aan de slag met resultaten klantonderzoek

Ieder jaar doen we mee met een klanttevredenheidsonderzoek. Klanten van Zilveren Kruis zijn erg tevreden en geven ons een 7,9. Ook zijn we 1 van de meest vertrouwde zorgverzekeraars. Ondanks de mooie resultaten zijn er ook verbeterpunten. Lees hieronder hoe wij met uw tips aan de slag zijn.


Er komt een nieuwe Zilveren Kruis-app

In deze app kunt u naast declareren voortaan ook de stand van uw eigen risico inzien. Ook heeft u inzicht in uw verzekering en wie is meeverzekerd. In het 3e kwartaal van 2018 verwachten wij de nieuwe Zilveren Kruis-app beschikbaar te hebben.


Beter inzicht in uw zorgkosten via Mijn Zilveren Kruis

Het financieel overzicht op Mijn Zilveren Kruis is nu ook geschikt voor gebruik op tablet en smartphone. Ook kunt u éénmalig een betaling voor zorgkosten uitstellen. Heeft u de nota zelf ingediend? Dan ontvangt u direct na verwerking een declaratieoverzicht.


Blijvend snelle declaratieafhandeling van drie dagen

Declareert u uw zorgkosten via Mijn Zilveren Kruis of de Zilveren Kruis-app? Dan krijgt u uw vergoeding meestal binnen 3 werkdagen op uw rekening. Wel zo fijn!


De Zorgverkenner is vernieuwd

Als u ziekenhuiszorg nodig heeft, wilt u graag snel geholpen worden. Met de Zorgverkenner weet u of u ergens anders sneller terecht kunt. En voor veel behandelingen wat er wordt vergoed en wat u eventueel aan eigen risico betaalt.

In de nieuwe versie van onze Zorgverkenner kunt u makkelijker de informatie over uw zorg vinden, ontvangt u tips van onze Zorgcoach en kunt u een samenvatting van de informatie bekijken en downloaden.


Wij verbeteren onze communicatie over moeilijke begrippen

Sommige wettelijke of zorginhoudelijke begrippen vragen om meer uitleg. Dit merken wij aan de vragen die wij van klanten ontvangen. Wij passen deze begrippen aan of geven hierover meer uitleg in onze communicatie. 


Telefonisch voeren wij het goede gesprek

Door coaching van onze medewerkers beantwoorden wij vragen beter en voelen klanten zich meer gewaardeerd. Ook aankomend jaar besteden wij hier weer volop aandacht aan. ​

RaoulRaoul

Heeft u een goed idee? Denk mee op ons innovatielab


Hier kom je in contact met Zilveren Kruis en andere mensen om samen dingen te verbeteren.
​​