Vitaliteit & Sponsoring

Gezond leven samen met Zilveren Kruis

Zilveren Kruis staat haar klanten met raad en daad terzijde bij het betalen en regelen van zorg. En bij het gezond en vitaal worden. En blijven. Vitaliteit is voor Zilveren Kruis één van de belangrijkste uitgangspunten in de sponsorstrategie. Net als bij de verschillende partijen met wie wij een partnership hebben. We delen kennis en informatie, bedenken gezamenlijk innovatieve ontwikkelingen om klanten en niet-klanten te inspireren gezond en vitaal te leven.

 

NOC*NSF

Samen met NOC*NSF

We kiezen specifiek voor initiatieven die direct bijdragen aan het in beweging brengen van jongeren. We willen hiermee een basis leggen voor een gezondere en actievere leefstijl, een leven lang. Want jong geleerd is oud gedaan. Met als doel dat ze weerbaar, zelfverzekerd en gelukkig zijn. Ook voorkomen we zo dat de vraag naar zorg in de toekomst verder toeneemt en onbetaalbaar wordt. We richten ons op initiatieven die passen bij onze rol als marktleider. Deze initiatieven realiseren een blijvend effect. Om deze keuzes goed te kunnen maken werken we samen met NOC*NSF.
 
 

Verzekeringen voor (top)sporters

Wij steunen NOC*NSF met onze kennis van verzekeringen. Zo hebben we specifieke verzekeringen voor topatleten ontwikkeld. Hier was vraag naar onder de sporters. Daarom ontwikkelden wij voor hen een zorg- en arbeidsongeschiktheidsverzekering. We richten ons niet alleen op de topsporters. De ervaringen die we opdoen, zetten we in om de beste verzekeringen voor al onze klanten te ontwikkelen. Zoals onze breedtesportpolis. Dit is een product die via NOC*NSF of via de bond af te sluiten is. Bij iedere nieuwe polis geven wij een bedrag aan de NOC*NSF of de bond voor sportieve uitgaven. Op deze manier investeren we in de sport. Via deze en vele andere oplossingen zijn we dé verzekeraar voor iedereen in de sport.

Zilveren Kruis Sport Index

Met onze ambities om de vitaliteit van mensen te verhogen, willen we een blijvend verschil maken. We meten maandelijks onze bijdrage aan het aantal jongeren dat over een langere periode actief sport of beweegt. We gebruiken hiervoor de Zilveren Kruis Sport Index. Dit doen we via een onafhankelijk onderzoek samen met NOC*NSF. Zo krijgen we een betrouwbaar beeld en een helder overzicht van onze resultaten. Ook leren we hoe we onze gezamenlijke initiatieven in de sportwereld meer succesvol maken. Uiteraard delen we onze inzichten met de buitenwereld. Hiermee willen we iedereen verder helpen bij het bereiken van een meer vitale leefstijl en samenleving.
 
 

PEC Zwolle

Sinds 1992 met elkaar verbonden

Al een kwart eeuw is er een band tussen Zilveren Kruis en PEC Zwolle. Het sponsorschap dateert uit de tijd van Groene Land Achmea. Ondanks dat Groene Land Achmea op 1 januari 2011 is opgegaan in Zilveren Kruis, zijn wij nog steeds sponsor van PEC Zwolle.

Zilveren Kruis heeft veel verzekerden en zakelijke relaties in deze regio. In het stadion van PEC Zwolle hebben wij een eigen skybox, de Goede Doelen Box. Gedurende het voetbalseizoen ontvangen wij hier patiënten van zorginstellingen. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen zij genieten van een thuiswedstrijd van de club. Zo draagt Zilveren Kruis ook in de regio Zwolle bij aan de gezondheid en vitaliteit van verzekerden en werknemers van bedrijven.

 
 
 

Schooljudo

'Skills for life' met Schooljudo 

Wij zijn al 5 jaar trotse partner van Schooljudo. Zilveren Kruis gelooft in de kracht van Schooljudo. Het levert een belangrijke bijdrage aan de motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Zodat kinderen niet alleen méér bewegen, maar ook vitaler en mentaal weerbaarder worden. Hierdoor staan ze sterker in hun schoenen. Die fysieke en mentale balans vindt Zilveren Kruis erg belangrijk. Daarom ondersteunen we Schooljudo. En maken we het voor ruim 30.000 kinderen van meer dan 350 basisscholen mogelijk om op de judomat staan.

Initiatiefnemer Ruben Houkes, wereldkampioen en Olympisch medaillewinnaar: 'Al meer dan 5 jaar helpt Zilveren Kruis via Schooljudo om kinderen op basisscholen ‘Skills for Life’ mee te geven. Samen geloven wij erin dat als kinderen een periode met elkaar judoën, ze daar hun hele leven baat bij hebben.'

 

Schooljudo

 

JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht)

Met veel plezier naar een gezonde leefstijl

Zilveren Kruis is al vanaf de oprichting van ‘Jongeren Op Gezond Gewicht’ landelijk partner van dit platform. Met ook hier weer de rode draad vitaliteit. Overgewicht is één van de meest ernstige bedreigingen van onze volksgezondheid. Gemiddeld 1 op de 8 Nederlandse kinderen heeft overgewicht. Samen met JOGG streven wij naar een samenleving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. De doelstelling ‘jongeren op gezond gewicht’ in een gezonde omgeving staat binnen deze samenwerking voorop.

Wij vinden gezonde voeding, voldoende beweging en een gezonde leefomgeving voor kinderen erg belangrijk. Zilveren Kruis wil ook hier haar bijdrage leveren. Wij adviseren gemeenten en lokale instanties over begeleiding van kinderen met obesitas. Zo helpen wij onze samenleving gezonder en vitaler te worden.