Sponsoring

Gezond leven samen met Zilveren Kruis

Zilveren Kruis staat haar klanten met raad en daad terzijde bij het betalen en regelen van zorg. En bij het gezond en vitaal te worden. En, zijn en blijven. Vitaliteit is voor Zilveren Kruis één van de belangrijkste uitgangspunten in de sponsorstrategie. Net als bij de verschillende partijen met wie wij een partnership hebben. We delen kennis en informatie met elkaar. Bedenken gezamenlijk innovatieve ontwikkelingen. En we laten vooral inspirerende verhalen zien. Alles op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Zo inspireren we mét elkaar onze klanten en niet klanten om gezond en vitaal te leven.

 

Samen werken aan een gezonde organisatie

Onze bijdrage

Als grootste collectieve zorgverzekeraar leveren wij ook een bijdrage aan de vitaliteit van werkend Nederland. Dit doen wij bijvoorbeeld met Zilveren Kruis Zakelijk, omdat wij geloven in de kracht van versterken en preventie. We werken samen met bedrijven aan een gezonde organisatie. Een plek waar fitte medewerkers in een gezonde omgeving energiek aan het werk zijn. Samen werken aan gezondheid biedt voordeel voor de medewerker en voor de werkgever. En het biedt op de langere termijn een kostenvoordeel voor én voor Zilveren Kruis, waarmee bijvoorbeeld een al te forse stijging van de zorgpremie wordt voorkomen.
 

NOC*NSF

Samen met NOC*NSF

Eén van de partijen waar Zilveren Kruis sinds 2006 een samenwerkingsverband mee heeft, is sportkoepel NOC*NSF. Zilveren Kruis is momenteel Partner van NOC*NSF. Want ook Zilveren Kruis draagt de top- en breedtesport een warm hart toe. Sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport zorgt voor beweging en ontwikkeling en dat heeft een positief effect op gezondheid en vitaliteit.

Werkend Nederland vitaal houden is ook voor NOC*NSF van belang. Daarom werkt Zilveren Kruis samen met NOC*NSF aan verschillende initiatieven om werkend Nederland gezonder en vitaler te krijgen. Denk hierbij aan onderzoeken op het gebied van slaap of de impact van voeding op een gezonde leefstijl. Zaken die zowel voor topsporters als voor werkend Nederland interessant kunnen zijn. Minder * ziekteverzuim door fitte medewerkers in een gezonde omgeving levert een besparing van ongeveer 1 miljard euro op! Op langere termijn resulteert dit in lagere zorgkosten waardoor de zorg voor iedereen betaalbaar blijft.

* Bron: Onderzoek TNO ‘Investeren in een actieve leefstijl van uw personeel loont!’


 
 

NOC*NSF en Zilveren Kruis: specifieke verzekeringen voor (top)sporters!

Wij steunen NOC*NSF met onze kennis van verzekeringen. Zo hebben we specifieke verzekeringen voor (top)sporters ontwikkeld. Hier was vraag naar. Daarom ontwikkelden wij voor hen een zorgverzekering. Maar we richten ons niet alleen op de (top)sporters. De kennis en ervaring die we opdoen, zetten we in om de beste verzekeringen voor ál onze klanten te ontwikkelen. Zoals onze Nationale sportpolis. Dit is een verzekering die via NOC*NSF of de bond is af te sluiten. Via deze en vele andere oplossingen is Zilveren Kruis dé verzekeraar voor iedereen in de sport.

 

PEC Zwolle

Sinds 1992 met elkaar verbonden

Al een kwart eeuw is er een band tussen Zilveren Kruis en PEC Zwolle. Het sponsorschap dateert uit de tijd van Groene Land Achmea. Ondanks dat Groene Land Achmea op 1 januari 2011 is opgegaan in Zilveren Kruis, zijn wij nog steeds sponsor van PEC Zwolle.

Zilveren Kruis heeft veel verzekerden en zakelijke relaties in deze regio. In het stadion van PEC Zwolle hebben wij een eigen skybox, de Goede Doelen Box. Gedurende het voetbalseizoen ontvangen wij hier patiënten van zorginstellingen. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen zij genieten van een thuiswedstrijd van de club. Zo draagt Zilveren Kruis ook in de regio Zwolle bij aan de gezondheid en vitaliteit van verzekerden en werknemers van bedrijven.

 
 
 

JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht)

Met veel plezier naar een gezonde leefstijl

Zilveren Kruis is al vanaf de oprichting van ‘Jongeren Op Gezond Gewicht’ landelijk partner van dit platform. Met ook hier weer de rode draad vitaliteit. Overgewicht is één van de meest ernstige bedreigingen van onze volksgezondheid. Gemiddeld 1 op de 8 Nederlandse kinderen heeft overgewicht. Samen met JOGG streven wij naar een samenleving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. De doelstelling ‘jongeren op gezond gewicht’ in een gezonde omgeving staat binnen deze samenwerking voorop.

Wij vinden gezonde voeding, voldoende beweging en een gezonde leefomgeving voor kinderen erg belangrijk. Zilveren Kruis wil ook hier haar bijdrage leveren. Wij adviseren gemeenten en lokale instanties over begeleiding van kinderen met obesitas. Zo helpen wij onze samenleving gezonder en vitaler te worden.