Zilveren Kruis wint KAIZEN™ Award Nederland

24-11-2017
Uit handen van Mr. Masaaki Imai, een van de grondleggers van Kaizen en Lean in Japan, ontving Zilveren Kruis donderdag 23 november de eerste KAIZEN Award Nederland. Ook Randstad, De Meeuw, ASML, Philips en Royal Flora Holland hebben laten zien hoe ze elke dag verbeteren.
""

Ria Dijkstra, senior manager Operations: “Deze prijs is een enorme stimulans. Wat fijn om te horen dat we de meest klantgerichte organisatie zijn die Lean écht duurzaam in het DNA heeft verankerd.”

In een assessment bij Operations werd vastgesteld hoe Zilveren Kruis met continu verbeteren omgaat. De medewerkers hebben laten zien hoe continu verbeteren echt in de cultuur verankerd is en hoe verschillende tools ondersteunend zijn aan het bereiken van de bedrijfsdoelstellingen. “De dagstart en de oobeya. Dat is onze kamer met daarin onze verbeterplannen, Operationeel Management borden en ons issue-bord. Echt alles kwam voorbij,” aldus Ria Dijkstra.

Wendy Manders, manager Continu Verbeteren: “Gedurende een hele dag werden degenen die ons gingen beoordelen meegenomen in verbetertrajecten, standaardisatie en capaciteitsmanagement. Ze gaven toen al aan dat ons enthousiasme eraf spatte en dat duidelijk was dat we al 10 jaar aan de slag zijn. Ook ons eigen sterren-opleidingscurriculum kreeg veel lof. Ik ben ontzettend trots op alle medewerkers die dag in dag uit verbeteren voor onze klanten. Deze award is echt een beloning voor iedereen.”

Ook een pitch en film was onderdeel van het gehele traject.

Hier kun je de film zien

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: