Zilveren Kruis verbetert inkoopbeleid Zorg in de wijk

22-05-2018
Vandaag lanceert Zilveren Kruis de inkoopprocedure Zorg in de wijk. De driejarige contracten voor wijkverpleging in Zwolle, Utrecht en Ommen-Hardenberg lopen eind dit jaar af. Het inkoopbeleid voor 2019 – 2021 is afgelopen maanden verbeterd in bijeenkomsten met tientallen aanbieders wijkverpleging, 4 ziekenhuizen, huisartsen, Zorgbelang en 3 gemeenten.
""

Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop Zilveren Kruis: “Nadat vorig jaar de gecontracteerde zorgaanbieders aangaven ondanks de hindernissen door te willen na de driejarige pilot, zijn we op basis van de knelpunten en verbetermogelijkheden aan de slag gegaan. Zo contracteren we meer aanbieders per wijk en stappen we over van populatiebekostiging naar een maandtarief per klant.“

De 5 doelen van deze manier van contracteren zijn een betere coördinatie van zorg, verhogen van kwaliteit, het vergroten van zelfredzaamheid en preventie, meer inzet van innovaties in de zorg en voorkomen van onnodige zorg. Ook in Amsterdam, Almere, Hoogeveen-De Wolden en Hollandscheveld heeft Zilveren Kruis overeenkomsten met een beperkt aantal zorgaanbieders wijkverpleging die gezamenlijk invulling geven aan de doelen van Zorg in de wijk. De zorgaanbieders hebben een overeenkomst van drie jaar met de mogelijkheid om dit te verlengen naar vijf jaar.

Inschrijven voor een contract wijkverpleging in Zwolle, Utrecht en Ommen-Hardenberg kan tot 29 juni 2018.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: