Zilveren Kruis in Kanniewaarzijn

29-01-2019
Consumentenprogramma ‘Kanniewaarzijn’ heeft in de uitzending van 29 januari aandacht besteed aan Zilveren Kruis. Aanleiding was de vergoeding van tandheelkundige zorg na een ongeval.
""

In de aanvullende verzekering ‘Basis Plus Module’ is een vergoeding opgenomen voor tandheelkundige zorg na een ongeval. Verzekerden met deze aanvullende verzekering kunnen voor tandheelkundige behandelingen naar een tandarts, tandprotheticus, orthodontist of een kaakchirurg. Als er aanspraak wordt gemaakt op deze vergoeding wordt het eigen risico niet in rekening gebracht.

Basisverzekering: eigen risico

Wij vermeldden op onze website dat tandheelkundige zorg na een ongeval, geleverd door de kaakchirurg, wordt vergoed vanuit de Basis Plus Module. Een kaakchirurg kan, naast tandheelkundige zorg, ook medisch specialistische zorg verlenen. Deze zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Als dit het geval is wordt het eigen risico van de verzekerde in rekening gebracht.

Duidelijke communicatie

We begrijpen dat een verzekerde verrast kan zijn als het eigen risico in rekening wordt gebracht. In de uitzending hebben wij uitleg gegeven over het verschil tussen tandheelkundige zorg en medisch specialistische zorg bij de kaakchirurg. Wij vinden het belangrijk om zo duidelijk mogelijk te zijn. Daarom hebben we ook een extra toelichting (onder het kopje Basis Plus Module) geplaatst op onze website:

'Let op: een kaakchirurg kan ook behandelingen uitvoeren die vergoed worden uit de basisverzekering. In dat geval betaalt u eigen risico. Kijk voor de voorwaarden bij kaakchirurgie.'

Heeft u vragen over uw polisvoorwaarden of het verschil tussen de basis-, en aanvullende verzekering? Of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: