Zilveren Kruis en De Nationale Trombose Dienst stimuleren zelfmeting

23-08-2018
Zilveren Kruis heeft De Nationale Trombose Dienst als eerste trombosedienst in Nederland gecontracteerd met een meerjarenafspraak voor 2018 en 2019.
""

De Nationale Trombose Dienst biedt in heel Nederland Trombose Zelfzorg aan. Met deze vorm van zorg kunnen patiënten met een vingerprik zelf hun bloedwaarde (INR waarde) meten. Op die manier hoeven zij niet meer wekelijks naar de prikpost voor bloedafname. Na het volgen van een online cursus en persoonlijke uitleg bij de patiënt thuis, kunnen zij hun eigen INR-waarde meten en deze digitaal doorgeven aan De Nationale Trombose Dienst.

Onderscheidende zorg; zorg dicht bij huis

Trombose Zelfzorg is en blijft toegankelijk voor alle verzekerden van Zilveren Kruis die voor trombose onder controle staan. Ze hoeven niet langer elke twee weken voor controle naar een prikpost of ziekenhuis of thuis een medewerker van de trombosedienst te ontvangen. Zilveren Kruis is blij nu al duidelijkheid te kunnen geven over voortzetting van de afspraken voor 2018 en 2019. Esther Willems, zorginkoper Zilveren Kruis: "De verzekerde kan nu zelf thuis de meting doen en de regie houden. Dit draagt bij aan de kwaliteit van leven." Willems: "Deze afspraak draagt bij aan het dichter bij huis organiseren van zorg.

Trombose Zelfzorg; persoonlijke zorg met vrijheid, meer eigen regie en zelfstandigheid

Hugo Stoevelaar, operationeel directeur De Nationale Trombose Dienst: "Wij zijn zeer blij met deze vroege duidelijkheid omtrent het contract. Met het afsluiten van deze meerjarenovereenkomst worden wij zo min mogelijk afgeleid van het verlenen van zorg en kunnen wij ons concentreren op waar wij goed in zijn; via een unieke manier van werken, persoonlijke zorg leveren die de cliënt vrijheid, meer eigen regie en zelfstandigheid biedt''.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: