Ziekenhuiszorg: soms op een andere plek, wel in de buurt Gezamenlijk plan regio Drenthe en Zuidoost-Groningen

11-02-2019
Om de zorg voor de regio Drenthe en Zuidoost-Groningen te behouden presenteert een kernteam, bestaande uit ziekenhuizen Treant, Ommelander Ziekenhuis Groningen en Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Huisartsenzorg Drenthe en zorgverzekeraars Menzis en Zilveren Kruis, vandaag - 11 februari 2019 - zijn gezamenlijk plan voor de zorg in de regio.
""

Het plan is om de basiszorg in alle locaties van de bij het kernteam aangesloten ziekenhuizen te handhaven. De ingewikkelde ziekenhuiszorg wil het kernteam echter concentreren in Assen, Emmen en Scheemda. De planbare zorg in Stadskanaal en Hoogeveen wordt door Treant uitgebreid door het opzetten van expertisecentra. Het kernteam zal de komende maanden over de invulling van het plan spreken met medewerkers, patiënten, zorgaanbieders, overheden en inwoners. De uitvoering van het plan gaat enkele jaren duren. Het is de bedoeling na de zomer van dit jaar de eerste stappen te zetten.

Met de samenleving in gesprek over de toekomst

Het kernteam gaat de komende maanden met medewerkers, patiënten, zorgaanbieders, inwoners, de ambulancedienst, het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) en overheden in gesprek , om het plan toe te lichten, over de invulling ervan en om te luisteren naar hun zorgen en behoeftes. De uitvoering van het plan gaat enkele jaren duren. Het is de bedoeling na de zomer van dit jaar de eerste stappen te zetten.

Kernteam Zorg voor de regio

Veranderingen zijn volgens huisartsen, ziekenhuizen en zorgverzekeraars alleen succesvol als partijen daar samen voor gaan. In september 2018 startten de ziekenhuisorganisaties Treant, Ommelander Ziekenhuis Groningen, Wilhelmina Ziekenhuis Assen samen met Huisartsenzorg Drenthe en de zorgverzekeraars Menzis en Zilveren Kruis met de basis voor dit gezamenlijk plan dat in samenwerking met adviesbureau Gupta Strategists is opgesteld.

Kijk voor meer informatie op Zorg voor de regio

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: