Vergoeding voor wensmoeders

13-03-2019
Afgelopen weken is er in media en politiek veel aandacht geweest voor de vergoeding van vruchtbaarheidsbehandelingen. Het gaat dan om behandelingen voor lesbische stellen en alleengaande wensmoeders. Zilveren Kruis vergoedt kunstmatige inseminatie met behulp van een donor (KID), ook voor de situaties waarbij een medische noodzaak ontbreekt, in ieder geval tot 1 januari 2020.
""

Kamerbrief van minister Bruins

Vandaag heeft minister Bruins een brief naar de kamer gestuurd waarin hij toelichting geeft: ‘Er is onduidelijkheid ontstaan over de vergoedingen van kunstmatige inseminatie met behulp van een donor. Dat vind ik onwenselijk. Om op korte termijn duidelijkheid te creëren voor patiënten en behandelaars hebben de zorgverzekeraars hun bereidheid uitgesproken om dit te doen. Dat is mooi nieuws; patiënten en behandelaars verkeren daarmee niet langer in onzekerheid.’

Duidelijkheid over vergoeding

We zijn blij dat er nu duidelijkheid is voor alle lesbische en alleengaande wensmoeders. Zij krijgen nu de rust en de ruimte om hun behandeling voort te zetten of te starten. Vergoeding vindt plaats vanuit de basisverzekering. De minister zal zich de komende tijd beraden over een duurzame oplossing voor de periode vanaf 1 januari 2020.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: