Vergoeding elektriciteit geregeld

10-09-2019
Patiƫnten die thuis gebruik maken van mechanische ademhalingsondersteuning hebben recht op een tegemoetkoming in de elektriciteitskosten. De precieze hoogte van deze vergoeding wordt nog bepaald. Ondertussen krijgen verzekerden van Zilveren Kruis een voorlopige tegemoetkoming van 1,44 euro per dag.
""

Zorgvuldigheid

Omdat het een nieuwe vergoeding betreft is het van belang om zorgvuldig het juiste bedrag vast te stellen. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is hier onder andere met Centra voor Thuisbeademing over in gesprek. Bijvoorbeeld over de verschillende type apparaten en het aantal uren per dag dat een apparaat gebruikt wordt. Zo voorkomen we dat patiƫnten voor verrassingen komen te staan.

Tegemoetkoming

Ondertussen krijgen onze verzekerden een voorlopige tegemoetkoming van 1,44 euro per dag voor de gemaakte elektriciteitskosten. Het gaat om de kosten gemaakt vanaf 1 januari 2019. Als het definitieve bedrag bekend is passen wij deze tussentijdse tegemoetkoming aan als dit nodig blijkt. Verzekerden die vragen hebben over de tegemoetkoming of het aanvragen daarvan, kunnen contact opnemen met onze klantenservice: op onze website of via telefoonnummer (071) 751 00 52.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: