Update MC Slotervaart

16-11-2018
Vandaag heeft intensief overleg plaatsgevonden tussen curatoren, zorgverzekeraars en de ziekenhuizen in Amsterdam. De curatoren van MC Slotervaart hebben naar aanleiding daarvan onderstaand persbericht verstuurd.
""

PERSBERICHT

De duidelijkheid die er voor patiënten van MC Slotervaart moet komen, is de eerste prioriteit van de curatoren. Op dit moment kunnen zij hierover het volgende berichten:

  • De ziekenhuizen in Amsterdam en omgeving hebben hun commitment uitgesproken om in samenspraak met MC Slotervaart alle patiënten over te nemen, afhankelijk van het type zorg dat daar verleend wordt.
  • Voor alle patiënten komt een passende plek beschikbaar in een ander ziekenhuis.
  • De eigen keuze van de patiënt staat altijd voorop. Met andere woorden, als de patiënt naar een ander geschikt ziekenhuis wil dan wordt voorgesteld, dan wordt hier rekening mee gehouden.
  • Begin volgende week maken de curatoren in samenspraak met de omliggende ziekenhuizen bekend hoe de overdracht van patiënten en hun dossiers concreet zal plaats vinden.

Als gevolg van het faillissement wordt er veel van de medewerkers gevraagd. Het doel van de curatoren is om de onzekerheid voor patiënten én het personeel van MC Slotervaart zo spoedig mogelijk weg te nemen.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: